Sterrenbeelden
Astrologie - Tarot - Kunst
sterrenbeelden
 
home energie astrologie tarot inzicht consulten   contactRam

  • 21 maart – 20 april
  • Vertegenwoordiger van het 1ste huis
  • Planeet: Mars
  • Element: Vuur
  • Kleur: Helderrood
  • Lichaam: Hoofd – Ogen – Hersenen – Spierstelsel
  • Tegenoverliggend teken: Weegschaal
Karakterbeschrijving
Sterrenbeeld Ram
Niet denken maar doen!! is het motto van de Ram. De Ram is het eerste teken. Mensen met Ram-invloeden willen dan ook altijd graag de eerste zijn of vooraan staan. Hij is degene die het initiatief neemt en daarmee anderen aan de gang zet. Heeft hij dat bereikt dan is het weer tijd om een nieuw project te starten. Alles is kort maar krachtig. Het praten, de beweging en alle acties die hij verder onderneemt. Krachtig omdat er moed voor nodig is om iets te starten, kort omdat de afwerking aan anderen wordt overgelaten. De Ram heeft geen tijd voor langdradigheid of wachten. Opschieten, en wel met alles! Er is nl. nog zoveel te doen. De hoeveelheid energie bij de Ram is enorm. Altijd is er wel wat te doen of te regelen. Hij is dan ook niet moe te krijgen. Dit in tegenstelling tot zijn overbuurvrouw, de Weegschaal, die zich liever baadt in luxe en graag geniet van het niks doen. De Ram is een eerlijk en open teken, kan heel snel boos en driftig worden met veel getier maar is het evenzo snel weer vergeten. Strijden is het liefste wat hij doet. Dit haalt het beste in hem naar boven. Moed is een van de grote kenmerken van de Ram. Hieraan ontbreekt het hem absoluut niet. Angst bestaat niet. Dit is voor de Ram alleen maar een grote uitdaging die hij zeker niet uit de weg zal gaan.
Uiterlijke kenmerken
De Ram heeft een sterke en taaie constitutie. Het lichaam is pezig en gespierd. De haren zijn rood of blond. De scherpe ogen zijn helderblauw en kijken snel en doelgericht. De neus is groot en strak en steekt recht naar voren. Boven de neus vormt zich vaak een frons van twee verticale lijnen tussen de wenkbrauwen. Op het gezicht of lichaam zijn vaak sproeten aanwezig. De Ram heeft een blanke huid die moeilijk bruin wordt. Hij heeft vaak gebalde vuisten. De bewegingen zijn snel, kort en krachtig. Hij is altijd gehaast en loopt een beetje voorover met hoofd vooruit. Vaak zijn er ook verwondingen of litteken(s) aan hoofd aanwezig. Evt. snij- of brandwonden.

De strijd van de Ram
Het eerste teken van de dierenriem begint met een enorme kracht en vitaliteit. Deze kracht is ook nodig. Hij gaat daar waar nog niemand geweest is en daar is lef voor nodig. De Ram voelt geen greintje angst omdat elk klein beetje hem kan doen twijfelen om te stoppen. De Ram wil alleen maar vooruit en heeft geen tijd om terug te kijken. Hij is de initiatiefnemer en houdt van nieuwe dingen. Het is belangrijk voor de Ram dat hij op één of andere manier uitgedaagd wordt. Deze uitdagingen geven hem kracht, maken hem strijdvaardig en klaar om te winnen. Als er geen uitdaging of competitie is dan is de motivatie om iets te ondernemen minder sterk aanwezig. De Ram houdt nl. van strijd. Het is nodig om zichzelf te ontladen. Een discussie of ruzie zal hij zeker niet uit de weg gaan. Daarbij is het belangrijk voor de tegenpartij dat er genoeg tegengas wordt gegeven. Als dit niet gebeurt kan de energie van de Ram niet ontladen en gaat zich opkroppen totdat er een explosief geheel ontstaat. Na afloop van de strijd zit de Ram meestal wel weer lekker in zijn vel en is alles vergeten en vergeven. Het ontbreken van tegengas kan komen doordat het temperament van de Ram soms behoorlijk intimiderend kan zijn. De Ram gaat altijd voor het (over)winnen van de strijd. Wat aan hem voorbij gaat is dat er met het behalen van de overwinning soms meer verloren gaat dan dat de winst oplevert.


De Ram regeert o.a. over het vuur, de auto, (chirurgische) messen, en verder alles wat met ijzer te maken. Zo ook het bloed,(rode bloedlichaamjes) wat ijzer bevat en ons energie geeft. Hij is ook vaak te vinden in sportscholen voor één op één vechtsporten met lichamelijk contact. Oorlog en strijd hoort bij de Ram.

 

 

Plaats een reactie
 
Ram ^
Stier _
Tweelingen `
Kreeft a
Leeuw b
Maagd c
Weegschaal d
Schorpioen e
Boogschutter f
Steenbok g
Waterman h
Vissen i
Bereken hier
je Ascendant

Wat Ram kan leren van Weegschaal

ruimte geven aan anderen

niemand kan alleen leven

met stroop vang je meer vliegen dan met azijn

 

 

 

sitemap © 2005-2020 – alle rechten voorbehouden - disclaimer