Sterrenbeelden
Astrologie - Tarot - Kunst
sterrenbeelden
 
home energie astrologie tarot inzicht consulten   contactSteenbok

  • 22 december – 20 januari
  • Vertegenwoordiger van het 10de huis
  • Planeet: Saturnus
  • Element: Aarde
  • Kleur: Donkergroen – Grijs – Zwart
  • Lichaam: Skelet – Alle gewrichten (vooral knieën) – Gal
  • Tegenoverliggend teken: Kreeft
Karakterbeschrijving
Sterrenbeeld Steenbok

Een degelijk en sober teken. De Steenbok houdt niet van overdaad en opschmuk. Hij is tevreden met weinig en kan als het moet heel sober leven. Het is de einzelgänger onder de tekens. De doelen die de Steenbok voor zichzelf stelt zullen ook gehaald worden. Vaak gaat het langzaam en op een manier van “twee vooruit – een achteruit”. Maar de Steenbok is sterk en een taaie. Hij gaat stug door. Het is een ambitieus teken wat zijn verantwoordelijkheid kent en deze ook graag wil hebben. Door het droge, sobere en soms zelfs wat zakelijke overkomen zal de Steenbok niet stralen als een flamboyante persoonlijkheid. De Steenbok is iemand waarvan men weet wat je er aan hebt, het teken van bestendigheid en duurzaamheid. Ook is het net als de Schorpioen een gesloten teken. Alleen in tegenstelling tot de Schorpioen, die zich wel wil openstellen maar het niet durft, is de Steenbok een teken dat het gewoon niet nodig vindt om zichzelf open te stellen. Ook dit heeft te maken met de soberheid waar de Steenbok zo van houdt. Hij weet dat wat hij doet of waar hij mee zit, hij uiteindelijk alleen moet doen of dragen. Het heeft dus geen nut om dingen met anderen te delen. De lasten worden zelf gedragen en verwerkt. Dit zorgt voor een koud en afstandelijk overkomen wat voor sommigen moeilijk te begrijpen is. Dat de Steenbok niet wil delen houdt niet in dat hij geen gevoel heeft. Integendeel, familiebanden staan hoog in het vaandel. Heeft hij een eigen gezin dan zal hij dit zeker heel serieus nemen.
Uiterlijke kenmerken
De Steenbok heeft een klein en iel lichaam wat weinig tot niet bewegelijk is. Het gezicht is lang en dun. Het haar is droog en stug. De huid is ook vaak heel droog. Soms is de huid wat vaalbruin van kleur waardoor de teint wat donkerder is dan die van de andere tekens. De wenkbrauwen staan in het midden wat omhoog. Ook het voorhoofd wordt boven het midden van de wenkbrauwen wat omhoog getrokken. De ogen zijn klein met een nuchtere blik en weinig emotie. Ze kijken vaak wat onderuit weg. Er wordt weinig oogcontact gemaakt. De mond is klein met dunne lippen. De kin is puntig en staat soms wat naar voren. De Steenbok heeft soms klein sikje of een ringbaardje.

De ambitie van de Steenbok
Bij de Steenbok is het ambitieuze gevoel het sterkst aanwezig. Hij wil omhoog op de ladder en het liefst tot aan de top. Dat is de doelstelling van de Steenbok. Dat deze weg moeilijk is maakt hem niets uit. Hij is sterk, timmert rustig door en heeft geduld. Vaak gaat deze weg bij de Steenbok als volgt: 2 omhoog - 1 naar beneden. De klim gaat dan ook langzaam maar wel gestaag want de Steenbok geeft zo gauw niet op. Hij weet zijn last te dragen en wil deze ook graag omdat hij weet dat je alleen daarmee boven kunt komen. De last bestaat uit ervaringen, onderweg opgedane kennis en verder alles wat hij daar nog meer nodig heeft. Het is nl. voor de Steenbok niet alleen belangrijk om op de top aan te komen maar ook om zich hier te handhaven. En daar is het e.e.a. voor nodig. Doordat de ambitie voor de Steenbok een belangrijk deel van zijn aandacht opeist blijft er vaak weinig over voor andere dingen in het leven. Dat is voor de Steenbok zelf geen probleem. Hij heeft er veel voor over, misschien wel alles en kan goed zonder luxe of extra's in zijn leven. Voor zijn omgeving is het minder leuk. Die komt nog wel eens wat aandacht te kort.


De Steenbok staat voor alles wat met de maatschappelijke positie te maken heeft. Het gaat hem om succes, eer en erkenning. Dit gaat gepaard met verantwoordelijkheid dragen. Dit hoort ook bij het teken Steenbok. Verder heeft dit teken alles te maken met (ver)harde vaste materie, kalk (voor botten en gebit), gesteente en beton.

 

 

 

Plaats een reactie
 
Ram ^
Stier _
Tweelingen `
Kreeft a
Leeuw b
Maagd c
Weegschaal d
Schorpioene
Boogschutter f
Steenbok g
Waterman h
Vissen i
Bereken hier
je Ascendant

Wat Steenbok kan leren van Kreeft

emoties geven het leven kleur

sta stil bij datgene wat je raakt

de eerste indruk is vaak de juiste

 

 

 

sitemap © 2005-2020 – alle rechten voorbehouden - disclaimer