Sterrenbeelden
Astrologie - Tarot - Kunst
sterrenbeelden

 
home energie astrologie tarot inzicht consulten   contactWaterman

  • 21 januari – 19 februari
  • Vertegenwoordiger van het 11de huis
  • Planeet: Uranus
  • Element: Lucht
  • Kleur: Nacht- of Staalblauw
  • Lichaam: Onderbenen(kuiten) – Enkels – Bloedvaten
  • Tegenoverliggend teken: Leeuw
Karakterbeschrijving
Sterrenbeeld Waterman

Begaan met de medemens, humanitair en iedereen in zijn waarde laten zijn duidelijk kenmerken die bij de Waterman horen. Gelijkwaardigheid voor iedereen staat bij de Waterman voorop. Hij geeft dat en verwacht dit ook terug te krijgen. Hij zal niet gauw een (voor)oordeel over iemand hebben. De Waterman weet dat iedereen zijn leven invult op een eigen manier. De Waterman is het teken van originaliteit. Hij houdt er nl. absoluut niet van om alles hetzelfde te doen als zijn medemensen. De Waterman is geen kuddedier of meeloper met de massa. Hij is degene die buiten de groep gaat staan en zijn eigen weg kiest. Meestal werkt alles precies contra bij de Waterman. Links wordt rechts en vice-versa. In elke vorm van groepsgebeuren, bijv. werk – sport – vrienden, zal de Waterman er alles aan doen om zich toch te onderscheiden. Dit kan al met hele kleine dingen zijn. Individualiteit is voor de Waterman heel erg belangrijk. Shockeren en anderen het “onverwachte” geven is iets wat ook bij de Waterman hoort. Het is een teken wat graag alles zelf wil uitzoeken en ontdekken. Pas als het echt niet lukt wordt er hulp ingeroepen. Afhankelijkheid is iets waar de Waterman moeilijk mee om kan gaan. Het kan een opgesloten en benauwend gevoel geven. De Waterman is een vast teken en kan soms erg koppig, opstandig en eigenwijs zijn. Dit komt doordat zijn gevoel van individualiteit en eigenwaarde in het geding komt. Als de Waterman “moet” gaat er een knop om. Vaak omdat in zijn ogen de gelijkwaardigheid dan verdwenen is. Ondanks de paradox in dit teken is het een teken met een heel warm hart, een enorme uitstraling en erg vredelievend tegenover zijn medemens is.
Uiterlijke kenmerken
Het lichaam van de Waterman is meer dan gemiddeld in grootte. De Schouders zijn recht en vierkant. Gelaatstrekken zijn fijn geciseleerd. dit wil zeggen: alsof het gebeeldhouwd is. Het gezicht is breed met een bleke teint. De ogen van de Waterman zijn blauw, groen of grijs en hebben soms een vreemde blik die verraadt dat ze ver weg zijn met hun gedachten. Het haar is wat sluik en blond tot lichtbruin van kleur. De Waterman heeft meestal meerdere kleuren tegelijk in het haar. Meestal wordt het hoofd gekanteld of naar beneden gebogen als ze nadenken of een vraag hebben. Doordat de Waterman het teken is van energie of elektriciteit zijn de bewegingen vaak ongecontroleerd en onverwacht. Ze kunnen de meest vreemde bewegingen maken.

De ruimte van de Waterman
De Waterman kan er niet tegen om, op welke manier dan ook, opgesloten te zitten. Het is een teken dat grenzeloos is en veel ruimte nodig heeft. Voor hem is niets te gek en in de wereld gezien door de ogen van de Waterman kan alles. Dit teken kan zich redelijk goed aanpassen aan de gevestigde orde maar alles wat begrensd is, aan regels verbonden is of beperking oplegt zal naar verloop van tijd opengebroken worden. Deze beperkingen knellen en geven hem een benauwd gevoel. De Waterman wil graag ruimte om te kunnen doen wat hij doet en te zijn wie hij is. Vooral dat laatste is heel belangrijk. De Waterman wordt soms gezien als de dwarsligger. Soms is hij dit ook maar het gebeurt alleen als er grenzen zijn of als dingen "moeten". Als beiden niet van toepassing zijn is de Waterman een zeer meegaand en begripvol teken. De Waterman ziet iedereen als zijn gelijke. Op het moment dat er iets "moet" is deze verhouding voor zijn gevoel verstoord en geeft de nodige weerstand. De Waterman weet dat vrijheid van "zijn" heel erg belangrijk is. Daarom zal hij de ander ook altijd dezelfde ruimte geven als die hij zelf nodig heeft.


Dit teken is één met de kosmos en weet dat alles tijdelijk is. Bij de Waterman hoort alles wat met energie en de ruimte (het universum) te maken heeft. Hieronder vallen onder meer vrijheid, grilligheid, het (on)weer, elektriciteit, de lucht- en ruimtevaart, astronomie en sterren kijken, en bij dit teken hoort alles wat met de (elektro) techniek te maken heeft. Onder dit teken valt ook de uitvinder (het eureka-aspect). Verder kun je bij de Waterman ook van alles vinden op het gebied van astrologie, (para)psychologie, esoterie, gelijkheid en naastenliefde zonder vooroordelen.

 

 

Plaats een reactie
 
Ram ^
Stier _
Tweelingen `
Kreeft a
Leeuw b
Maagd c
Weegschaal d
Schorpioene
Boogschutter f
Steenbok g
Waterman h
Vissen i
Bereken hier
je Ascendant

Wat Waterman kan leren van Leeuw

geef persoonlijk uitdrukking aan wat je voelt

zonder middelpunt is er geen cirkel, zonder leider dus geen groep

het nieuwe is soms een onzinnige versie van het oude

 

 

 

 

sitemap © 2005-2020 – alle rechten voorbehouden - disclaimer