Sterrenbeelden
Astrologie - Tarot - Kunst
sterrenbeelden
 
home energie astrologie tarot inzicht consulten   contactVissen

  • 20 februari – 20 maart
  • Vertegenwoordiger van het 12de huis
  • Planeet: Neptunes
  • Element: Water
  • Kleur: Lila – Zachtgroen en –roze
  • Lichaam: Voeten – Lymfeklieren
  • Tegenoverliggend teken: Maagd
Karakterbeschrijving
Sterrenbeeld Vissen

De Vissen is het meest ontvankelijke teken van allemaal. Alles wat “draadloos” verstuurd wordt vangt hij op. Gevoelens die men heeft, stemmingen, pijn, verdriet maar ook vreugde en blijdschap . De Vissen vangt alles op en voelt precies aan wat de ander bezig houdt. Dit hele sensitieve teken is een teken wat veel in zijn leven lijdzaam ondergaat, meer geeft dan zelf neemt en vaak op de achtergrond aanwezig is. Waar hulp nodig is komt de Vissen in actie. Hij zal dit geven zonder er ook maar iets voor terug te verwachten. Dit teken weet vaak niet zo’n goed raad met zichzelf en is soms wat zwaarmoedig.  Hij deint (water) vaak alle kanten op door de vele gevoelens die bij hem aanwezig zijn maar ook door de gevoelens die op hem afkomen van buitenaf. De Vissen geeft zijn gevoelens geen grenzen en laat zich er soms teveel door meeslepen. Dat dit voor een grote warboel zorgt is niet zo vreemd. Er is totaal geen overzicht. Niet bij de Vissen in zichzelf en daardoor ook niet in zijn leefomgeving. Soms kan deze grenzeloosheid er voor zorgen dat de Vissen de werkelijkheid uit het oog verliest of de realiteit niet onder ogen wil zien. De Vissen is een dromer met idealen die door passiviteit vaak niet gehaald worden. Hij zet zich liever voor anderen in dan dat hij moeite doet om zijn eigen dromen te realiseren.
Uiterlijke kenmerken
Het lichaam van de Vissen is vochtvasthoudend. De vorm van het hoofd is als van een ballon. Het hoofd is rond waarbij de kin naar binnen valt en licht overgaat in de keel. De ogen zijn groot, bol, hebben volle zware oogleden en puilen iets naar buiten toe uit. De mond heeft een soort tuitvorm. De huid is meestal glimmend en vet. Het haar is sluik, vaak ook wat vettig en licht van kleur. De bewegingen zijn langzaam en bedeesd zonder enige vorm van intensiteit of sprankelendheid. Voeten en handen in verhouding heel klein of juist veel te groot.

De fijngevoeligheid van de Vissen
In vergelijking met de Kreeft is de Vissen het teken met de grootste ontvankelijkheid. De Kreeft is wel een teken met een groot aanvoelend vermogen. Toch kan hij niet op tegen het teken Vissen. De Kreeft kan voor het grootste gedeelte van zijn lichaam geen contact kan maken met het water omdat dit verpakt zit in een pantser en heeft dus alleen zijn voelsprieten om af te tasten. Daarbij leeft hij vrij geïsoleerd in zijn hol. De Vissen daarentegen heeft met zijn hele lichaam contact met het water en weet wat er leeft in de omgeving. Het aanvoelend vermogen van de Vissen is dan ook enorm. Iedere vibratie is voelbaar voor de Vissen. Omdat dit een teken is wat sterk meeleeft met anderen, trekt het zich ook van alles aan door zijn extra gevoeligheid. Vaak hebben anderen hier geen erg in omdat de Vissen een niet opvallende verschijning is. Toch heeft de Vissen vaak meer door dan hij zelf soms wil. Hij wordt er door beïnvloed en gaat hierin mee leven. De Vissen is een teken wat zich makkelijk laat sturen. Hij zwemt vaker dan hij wil met de stroming mee. Heel af en toe gaat hij tegen de stroming in maar is hier niet altijd sterk genoeg voor. De roerselen van anderen kunnen hem soms heel erg bezig houden. Zoveel dat hij zichzelf vergeet.


Bij het teken Vissen hoort alles wat met afzondering en zelfopoffering te maken heeft. Dit kan zijn het leven in een klooster, zorgen voor anderen die ziek en hulpbehoevend zijn of een andere vorm van dienstbaarheid die niet iedereen wil. Verder vindt men onder dit teken alles wat niet verklaarbaar is.

 

 

 

Plaats een reactie
 
Ram ^
Stier _
Tweelingen `
Kreeft a
Leeuw b
Maagd c
Weegschaal d
Schorpioene
Boogschutter f
Steenbok g
Waterman h
Vissen i
Bereken hier
je Ascendant

Wat Vissen kan leren van Maagd

de wereld wil, jammer genoeg, bedrogen worden

de grootste plannen stranden op de kleinste details

de echte meester toont zich als er beperkingen zijn

 

 

 

sitemap © 2005-2020 – alle rechten voorbehouden - disclaimer