Sterrenbeelden
Astrologie - Tarot - Kunst
sterrenbeelden
 
home energie astrologie tarot inzicht consulten   contactStier

  • 21april – 20 mei
  • Vertegenwoordiger van het 2 de huis
  • Planeet: Venus
  • Element: Aarde
  • Kleur: Kobaltblauw – Heldergroen
  • Lichaam: Nek – Keel – Oren – Stem(banden)
  • Tegenoverliggend teken: Schorpioen
Karakterbeschrijving
Sterrenbeeld Stier

Moeder Aarde is in dit teken op zijn best terug te vinden. Alles wat hiermee verbonden is zit in dit teken. Schoonheid, luxe, weelderigheid maar ook de rust, vruchtbaarheid en de liefde. De Stier is een echte levensgenieter. Lekker eten en drinken samen met de mensen om hem heen die hem dierbaar zijn is ook iets wat hij graag doet. Hij is zeer op zijn rust gesteld en zal geen onnodige inspanning leveren. Dit is alleen maar energieverspilling. Vrede, rust en harmonie zijn de kenmerken die het sterkst naar voren komen bij de Stier. Het duurt heel lang voordat de Stier in beweging komt en tot actie overgaat. Eenmaal enthousiast en op dreef is hij niet meer te houden. Ruzie wil de Stier niet en zo langzaam het duurt voordat hij op gang komt, zo lang duurt het ook eer hij eens boos wordt. Mocht het toch gebeuren dat de Stier een woedeaanval krijgt, is het beter om hem met rust te laten. De Stier moet ontladen en kan als een olifant in de porseleinkast alles om hem heen kapot maken. Spaarzaamheid is ook iets wat bij hem hoort. Bezit en geld geven hem een gevoel van zekerheid. Hij zal ook altijd ergens een appel(tje) voor de dorst verstopt hebben. Dit is zeer belangrijk voor de rust en geestelijke gesteldheid van de Stier.
Uiterlijke kenmerken
De Stier heeft een stevig en vast lichaam. Ook de gewrichten zijn stevig en niet bewegelijk. De huid is dik en voelt vast aan. Het haar is wat dun en sluik De nek is kort en breed. De neus is vaak rond waarbij de neusgaten goed zichtbaar zijn of heel klein en fijn. De ogen zijn klein en hebben vaak een (pret)lichtje. De mond heeft dunne lippen. Het bovenlichaam (torso) is stevig en goed ontwikkelt. Soms heeft de Stier wat hoekige of o-benen. De voeten van de Stier staan stevig op de grond en zijn niet flexibel. Hij komt langzaam op gang maar éénmaal warmgelopen is hij niet meer te stoppen.

De rust van de Stier
Het allerbelangrijkste voor de Stier is zijn rust. Daarmee wordt bedoelt innerlijke rust. Als de rust van de Stier niet verstoord wordt zal hij meegaand en goedgehumeurd blijven. Over het algemeen is de Stier niet boos te krijgen. Wordt de rust wel verstoord en blijft dit langer aanhouden zal men in eerste instantie nog niets merken aan de Stier. Als de spanning zo hoog oploopt en op één of andere manier weer gevoed wordt, komt er ineens een rode lap voor zijn ogen en is de “ontlading” onvermijdelijk. Het beste is om hem uit te laten razen en daarna nog te laten sudderen. Bij de Stier gaat alles rustig aan en in zijn eigen tempo. Zo heeft het ook tijd nodig om de boze bui te laten zakken. Hij komt met alles langzaam op gang maar éénmaal bezig gaat hij gestaag en volhardend door. Het valt niet mee om het tempo van de Stier wat te versnellen. De Stier houdt van alles wat het leven kan veraangenamen en daar horen drukte en haast zeker niet bij. Omdat de Stier alles op zijn gemak doet en graag zijn eigen tempo aan wil houden kan het zijn dat de liefde, wat bij hem hoort, soms sneller is en daardoor aan hem voorbij gaat.


Stier is het teken van moeder Aarde. Onder dit teken vallen dan ook de boeren die zorgen voor onze melk, het vlees, verschillende granen en andere gewassen. Het zijn de primaire goederen die we nodig hebben om te kunnen leven. De rust en luxe waar de Stier zo op gesteld is kan bij de boeren niet echt teruggevonden worden. Zij moeten heel hard werken en hebben geen gelegenheid voor mooie kleding en sieraden. Planeet Venus is in dit teken ook meer gericht op bezit en financiën. Het hebben van bezit en geld geeft op een bepaalde manier rust en zekerheid, wat voor de Stier zo belangrijk is.

 

 

 
 
Ram ^
Stier _
Tweelingen `
Kreeft a
Leeuw b
Maagd c
Weegschaal d
Schorpioen e
Boogschutter f
Steenbok g
Waterman h
Vissen i
Bereken hier
je Ascendant

Wat Stier kan leren van Schorpioen

innerlijke activiteit is net zo belangrijk als uiterlijke duurzaamheid

genieten is pas echt genieten als je allebei geniet

spanning en confrontatie geven het leven ook verrijking (groei)

 

 

 

 

 

sitemap © 2005-2020 – alle rechten voorbehouden - disclaimer