Sterrenbeelden
Astrologie - Tarot - Kunst
sterrenbeelden
 
home energie astrologie tarot inzicht consulten   contactTweelingen

  • 21 mei – 21 juni
  • Vertegenwoordiger van het 3de huis
  • Planeet: Mercurius
  • Element: Lucht
  • Kleur: Geel
  • Lichaam: Zenuwen – Longen – Handen – Armen en Schouders
  • Tegenoverliggend teken: Boogschutter
Karakterbeschrijving
Sterrenbeeld Tweelingen

Twee zielen in een lichaam. Dat is de beste manier om de Tweelingen te  beschrijven. Hier regeert het intellect en de Tweelingen is dan ook een teken van “ dubbel denken”, tweeledigheid of op twee benen hinken. Alles is in tweevoud aanwezig. Versplinterd in gedachten maar ook in gevoel. Niemand kan zo snel van gedachten of gevoel veranderen als de Tweelingen. Dit alles zorgt voor een grote innerlijke onrust die uiterlijk vaak goed merkbaar is. Nervositeit en dwang om te bewegen is sterk aanwezig. Hij is goed op het gebied van communicatie reageert adrem, zit vol humor (ook zelfspot) en houdt wel van spraakverwarrende woordspelingen. Afwisseling is nodig. Gesprekken gaan van de hak op de tak en soms geheel door elkaar. Contacten, spullen en andere bezigheden zijn leuk mits het niet saai en voorspelbaar wordt. Komt er verveling dan gaat de Tweeling snel op zoek naar het nieuwe. Door deze vaak snelle afwisseling is er weinig diepgang aanwezig, wordt alles oppervlakkig en voor een zeer klein gedeelte beleeft. Tweelingen vind het leuk om te spelen en ziet de dingen vaak wat makkelijk. Het geeft op een bepaalde manier de spanning die hij nodig heeft. Dat onbekommerde spelen geeft ook beweging en dynamiek in situaties. Het is dan ook een gangmaker bij uitstek. Tweelingen gaat soms zo in zijn spel op dat hij de gevoelens van anderen vergeet.
Uiterlijke kenmerken
Het lichaam van de Tweelingen is lang, dun en erg beweeglijk. De gelaatskleur is wat bleek. De neus is groot, lang en goedgevormd. De ogen glinsteren, zijn kristalhelder en staan dicht bij de neus. De mond heeft de vorm als die van een nar. De Tweelingen heeft een hoog voorhoofd (bij de man kalend). De ledematen, handen en voeten zijn lang en dun en worden met drukke en bewegelijke gebaren gebruikt.

De onrust van de Tweelingen
Bij de Tweelingen is alles dubbel aanwezig. Het is dan ook moeilijk voor de Tweelingen om zijn rust te vinden. Er zitten twee zielen in één lichaam. Als er één rust wil is de ander bezig met iets. Ook de communicatie en het denken gaat dubbel. De Tweelingen gooit alles door elkaar omdat ze “allebei” wel wat te zeggen hebben en aan het woord willen zijn. Hoe kan het ook anders dan dat dit de nodige onrust en beweeglijkheid met zich mee brengt. Het kan soms zeer verwarrende situaties of gesprekken opleveren omdat er vaak twee tegenstrijdigheden aanwezig zijn. De onrust wordt soms ook gevoed doordat de Tweelingen zelf niet meer zo goed weet wie van de twee wat gezegd heeft. Vaak probeert hij er dan een draai aan te geven door de andere helft (ja maar...) de schuld te geven. Dit gaat hem vaak goed af, zeker omdat twee meer weten dan één. Omdat het al zo druk en chaotisch is in het hoofd van de Tweelingen is er geen tijd en ruimte om wat diepgang voor zaken op te brengen. Voor een ander is dit moeilijk te begrijpen want die zien maar één persoon.


Teken Tweelingen zorgt voor verbinding. Dit kan te maken hebben met vervoer zoals verhuizingen, transport en kleine reizen. Communicatie, schrijven, de post en andere vormen van dit onderwerp zorgen ook voor verbinding. Het zijn de snelle verbindingen waar de Tweelingen zich mee bezig houdt. Dit gaat hem makkelijk af omdat hij gewend is om met de drukte en chaos hiervan om te gaan. Het is een teken wat ook meerdere dingen tegelijk kan combineren.

 

 

 

Plaats een reactie
 
Ram ^
Stier _
Tweelingen `
Kreeft a
Leeuw b
Maagd c
Weegschaal d
Schorpioen e
Boogschutter f
Steenbok g
Waterman h
Vissen i
Bereken hier
je Ascendant

Wat Tweeling kan leren van Boogschutter

de grotere lijnen geven een bredere kijk op het leven

idealen geven richting als kiezen moeilijk is

de toekomst ligt in het heden verborgen

 

 

 

 

sitemap © 2005-2020 – alle rechten voorbehouden - disclaimer