Sterrenbeelden
Astrologie - Tarot - Kunst
sterrenbeelden
 
home energie astrologie tarot inzicht consulten   contactKreeft

  • 22 juni – 22 juli
  • Vertegenwoordiger van het 4de huis
  • Planeet: Maan
  • Element: Water
  • Kleur: Zilver - Groen
  • Lichaam: Borstholte – Borsten – Maag – Baarmoeder
  • Tegenoverliggend teken: Steenbok
Karakterbeschrijving
Sterrenbeeld Kreeft

Een zachte spons die alles vanuit zijn omgeving absorbeert. De Kreeft is een passief, schuchter en gevoelsrijk dier dat zich niet gauw blootgeeft. Het aanvoelend vermogen van een Kreeft is heel groot. Met zijn "voelsprieten" kan hij in de omgeving trillingen voelen met de daarbij behorende gevoelens. Emoties, ook van anderen, worden sterk beleeft en ergens opgeslagen in het lichaam in de vorm van vocht. Ook spullen, groot of klein, waar emotionele waarde aan kleeft worden bewaard. Loslaten is nl. niet iets wat bij de Kreeft hoort. Ook niet als dingen al voorbij of afgesloten zijn. Het is een teken dat graag in het verleden leeft, wroet of in wegdroomt. Emoties kunnen bij de Kreeft snel wisselen en daardoor voor stemmingen zorgen die niet voor iedereen duidelijk zijn. Het welbekende: Jantje lacht - Jantje huilt. Wordt de Kreeft gekwetst dan kruipt hij vlug in zijn schulp om hier later weer voorzichtig uit te voorschijn te komen. De Kreeft kan moeilijk omgaan met alleen zijn en houdt van geborgenheid, veiligheid en zekerheid. Dit zoekt de Kreeft graag in de vorm van een gezin. Ook familiebanden, vooral met de ouders, spelen een grote rol. De kinderwens en de behoefte om ergens voor te zorgen is sterk aanwezig.
Uiterlijke kenmerken
Het gezicht van de Kreeft is een maangezicht en kan 2 vormen hebben: of rond (volle maan) of voorhoofd en kin naar voren waarbij neus en ogen naar binnen vallen (halve maan). De voorste boventanden staan iets naar voren gericht. De ogen zijn maanvormig en wat lichtgroenig. De Kreeft heeft soms het bekende kuiltje in de kin. Het lichaam is vochtvasthoudend en in een conische vorm. Het meeste vocht zit op buik en bovenlichaam. Bij de vrouw geeft dit soms grote volle borsten. De ledematen zijn kort. De vingers staan naar elkaar toe en vormen met de hand een soort schaar. De voetholte staat ietwat naar binnen waardoor enkel ook maar binnen valt. De Kreeft is niet bewegelijk en heeft een passieve houding.

De angst van de Kreeft
De Kreeft is een schuchter dier. Hij leeft teruggetrokken in een hol op de bodem van de zee. Af en toe komt hij er even uit om te doen wat hij doen moet en dan trekt hij zich gauw weer terug, daar waar het veilig is. Zo is het ook met het teken Kreeft. Hij wil zich veilig voelen en dat doet hij in zijn eigen (kleine) wereldje. Grote ruimten of ruime plekken buiten kunnen bedreigend op hem overkomen. Hij wil zich ook graag veilig en beschermd voelen bij mensen. De kreeft zal niet gauw met iedereen aanpappen. Eerst wil hij iemand beter leren kennen. Als hij zich veilig voelt komt hij schuchter uit zijn hol om bij dreiging er meteen weer in terug te kruipen. Door angst voor de omgeving heeft de Kreeft nog wel eens de neiging om zich aan iemand vast te klampen. Soms zo sterk dat de ander het benauwd krijgt. De Kreeft is een sterk emotioneel teken. Tranen komen snel maar zijn ook even zo snel weer verdwenen. Dat wil niet zeggen dat de emotie niets voorstelt. Integendeel, de emotie bij de Kreeft is heel sterk en zo beleeft hij het op dat moment ook. De emoties hebben bij dit teken te maken met datgene wat diep verborgen zit in de ziel. De Kreeft is juist doordat de emoties sterk zijn en snel komen en gaan een teken van wisselende stemmingen.


Bij het teken Kreeft hoort de (baar)moeder, kinderen en het zorgen hiervoor. De Kreeft staat voor de massa en alles wat met water te maken heeft. Ook de afkomst en zielenleven hoort bij dit teken.

 

 

Plaats een reactie
 
Ram ^
Stier _
Tweelingen `
Kreeft a
Leeuw b
Maagd c
Weegschaal d
Schorpioen e
Boogschutter f
Steenbok g
Waterman h
Vissen i
Bereken hier
je Ascendant

Wat Kreeft kan leren van Steenbok

niets gebeurt vanzelf

alleen een indruk komt of gaat

hindernissen zijn een slijpsteen voor de ontwikkeling en groei

 

 

 

 

sitemap © 2005-2020 – alle rechten voorbehouden - disclaimer