Sterrenbeelden
Astrologie - Tarot - Kunst
sterrenbeelden
 
home energie astrologie tarot inzicht consulten   contactLeeuw

  • 23 juli – 22 augustus
  • Vertegenwoordiger van het 5de huis
  • Planeet: Zon
  • Element: Vuur
  • Kleur: Oranje - Geel – Goud
  • Lichaam: Hart – Rug(gegraat) – Slagaders
  • Tegenoverliggend teken: Waterman
Karakterbeschrijving
Sterrenbeeld Leeuw

Een persoonlijkheid die vaak te herkennen is aan de (op manen lijkende) haardos. De Leeuw straalt klasse, trots, zelfverzekerdheid en zelfbewustzijn uit. Hij houdt van etiquette, goede manieren, eer, aanzien en status. Iedereen die een leeuw tegenover zich krijgt recht even zijn rug en doet zijn haar goed. Het is onbewust het respect wat afgedwongen wordt door de houding van de Leeuw. En dat is precies wat het is, alleen maar een houding. De Leeuw wil graag opvallen of belangrijk zijn en zal dit ook altijd uitstralen met zijn houding, de spullen die hij heeft of de dingen die hij doet. Hij houdt er van om centraal te staan zodat iedereen naar hem (op)kijkt. Dit geeft hem het gevoel van zekerheid. Op het moment dat het “publiek” en dus ook de bewondering, wegvalt slaat de onzekerheid toe. De Leeuw houdt van pronken en gezien worden. Hij gaat dan ook graag naar gelegenheden waar dat mogelijk is. De leeuw is een leider eerste klas en heeft moeite met ondergeschikte posities. Hij duldt vaak door zijn geldingsdrang geen tegenspraak. Hij organiseert, regelt en stuurt. Alles moet gaan zoals hij het wil. Het ego van de Leeuw is groot en dus ook makkelijk te kwetsen. Als dit gebeurt wordt de Leeuw hautain en gaat zich arrogant opstellen of hij begint heel hard te brullen. Eenmaal uitgebruld is hij weer poeslief en begint weer lekker te spinnen.
Uiterlijke kenmerken
De Leeuw heeft lang en vol haar. Ook bij de man is het haar altijd wat langer in de nek. De ogen zijn helder, liggen wat diep en kunnen katachtig of groot en rond zijn. De bovenkant van de neus (brug) en boven de wenkbrauwen sterk aanwezig als een “T” die bij de echte leeuw ook sterk aanwezig is. De onderkaak komt krachtig over en is, in verhouding met de rest van het gezicht, groot. De leeuw heeft altijd een rechte rug. Het gezicht is breed of in zijn geheel, vanaf de jukbenen tot en met de kin, wat naar voren is gericht. De bewegingen zijn elegant en vallen nooit uit de plooi.

De prestatie van de Leeuw
De Leeuw is het teken van de prestatie. Onder dit teken wordt alles vergeleken en gemeten met elkaar. De prestatie geeft aan waar je staat in de hiërarchie en hoe belangrijk je daarbij bent. Het meten kan zich uiten op allerlei manieren. Het is het ego wat hier spreekt en zich wil laten gelden. Het wil laten zien wie hij is en wie hij wel niet voorstelt. De leeuw zal ook altijd pronken met alles wat hij heeft. Alles moet gezien worden. Er wordt zelfs in situaties speciaal op gelet dat alles wel gezien wordt. Voor de Leeuw is het belangrijk dat de dingen die hij doet een bepaalde allure hebben, de dingen die hij koopt duur zijn en een kwaliteitslabel hebben en dat het gedrag een zekere etiquette heeft. Dit alles om de ander te imponeren, de prestatie hoog te houden en zo hoog mogelijk te scoren in de rangorde. Dit alles komt voort uit onzekerheid. Voor de Leeuw is het van levensbelang. Zonder het uiterlijk vertoon is hij geen ster maar voor zijn gevoel een niemand. Hij kan zich dan niet laten gelden en heeft geen aanzien. De Leeuw is altijd correct in de plooi alsof hij een keurslijf aan heeft. Het zit hem af en toe wel eens in de weg dat anderen lekker los doen. Hij zal niet gauw zijn haar eens los gooien. Alles draait om het uiterlijk vertoon. Voor de Leeuw, met al dit merken- en etiquettegedoe zou het leven iets makkelijker zijn als hij af en toe zijn keurslijf eens uit doet.


Het teken Leeuw staat voor de Zon en dus voor het centrum, het hart en het ego. Hij wil graag gezien worden, leiding geven en organiseren. Vaak is hij ook te vinden in het theater waarbij hij het liefst op het podium staat maar ervoor is ook goed. Wel moet het dan een optreden met aanzien zijn. Verkleedpartijen, uitdossen en opschmuk horen ook bij de Leeuw.

 

 

Plaats een reactie
 
Ram ^
Stier _
Tweelingen `
Kreeft a
Leeuw b
Maagd c
Weegschaal d
Schorpioen e
Boogschutter f
Steenbok g
Waterman h
Vissen i
Bereken hier
je Ascendant

Wat Leeuw kan leren van Waterman

van iedereen valt iets te leren

naasten allereerst vrienden zijn en geen rivalen

vleiers geen vrienden zijn en omgekeerd

 

 

 

 

sitemap © 2005-2020 – alle rechten voorbehouden - disclaimer