Sterrenbeelden
Astrologie - Tarot - Kunst
sterrenbeelden
 
home energie astrologie tarot inzicht consulten   contactMaagd

  • 23 augustus – 22 september
  • Vertegenwoordiger van het 6de huis
  • Planeet: Mercurius
  • Element: Aarde
  • Kleur: Wit – Groen – Lichtbruin
  • Lichaam: Darmen – Motorisch zenuwstelsel – Spijsvertering
  • Tegenoverliggend teken: Vissen
Karakterbeschrijving
Sterrenbeeld Maagd

Geen kritiek op de Maagd!! De Maagd is al kritisch genoeg op zichzelf en weet dat ook. Misschien soms wel te kritisch. Dat is ook de reden waarom hij geen kritiek kan verdragen van een ander. De Maagd weet wie hij is en wat binnen zijn mogelijkheden ligt. Hij neemt alles goed onder de loep en analyseert ieder detail. Ook zichzelf. De drang naar perfectie is groot en samen met de angst om fouten te maken kan dit dwanghandelingen veroorzaken. De Maagd is een teken wat alles beleeft vanuit zijn (vlijmscherpe) verstand. Klakkeloos iets aannemen is niks voor de Ongelovige Thomas. Hij wil feiten en bewijzen zien. Hij kijkt en vergelijkt, onderzoekt en pluist alles net zolang uit tot hij het weet om het daarna in een hokje te plaatsen. Als hij iets met zijn verstand doorgrond heeft dan heeft hij het voor zijn gevoel ook beleeft en is het niet nodig om het echt mee te maken. De Maagd wil graag “control” hebben. Overzicht scheppen is een van de vaardigheden die hij graag in praktijk brengt. Overzicht geeft een gevoel van controle hebben en dat geeft zekerheid. Niet weten waar hij aan toe is maakt hem onzeker en dit komt niet ten goede van het zenuwgestel. De Maagd kan moeilijk uiting geven aan zijn gevoelens. Hij laat zijn waardering voor iemand blijken door iets voor diegene te doen. Dit samen met de nuchtere en praktische kijk op dingen geeft de Maagd al gauw een koud en afstandelijk overkomen. Het tegendeel is waar voor diegene die hem echt begrijpen.
Uiterlijke kenmerken
De Maagd heeft rustige, kristalheldere ronde ogen of smalle precieze ogen waar soms een kritische blik uit kan stralen. Het lichaam is wat mager en pezig en niet al te groot. De neus is recht, lang en goedgevormd, soms een wipneus. De oren zijn in verhouding wat groot. De mond is klein en smal, heeft dunne lippen en straalt zuinigheid uit. De Maagd loopt vaak met een gezicht rond alsof hij zwaar aan het nadenken is ergens over. De bewegingen zijn verfijnd en precies.

De kritiek van de Maagd
De Maagd is een analist bij uitstek. Hij weet de kleinste details van elkaar te onderscheiden. Dingen die anderen niet zien of geen erg in hebben houdt de Maagd in de gaten. Juist omdat de Maagd op de kleinste details let heeft hij ook altijd ergens kritiek op. Deze Kritiek kan twee kanten op werken. Het kan opbouwend zijn maar ook afbrekend. Hoe het uitwerkt ligt aan hoe het gebracht wordt. Eenmalig een juiste kritiek kan mensen soms net even die prikkel geven die ze nodig hebben ergens voor. Anders wordt het als de kritiek meer frequent wordt, daarbij regelmatig herhaald wordt en langere tijd aanhoudt. Dit kan een grote negatieve invloed hebben op degene die er aan onderhevig is. Niets is goed genoeg met als gevolg dat men ook zo gaat denken. De Maagd zelf heeft hier waarschijnlijk zelf geen erg in want hij vindt dat er gecorrigeerd moet worden. Je kunt je daarbij afvragen of die hele kleine details er wel altijd toe doen. Een ander punt wat vaak gepaard gaat met deze kritiek is de "control" en de ongegronde angst van de Maagd dat dingen niet goed gaan. Hij geeft daarmee de ander steeds de boodschap dat hij of zij niets kan. Mensen die wat gevoelig zijn kunnen hier erg onzeker van worden. De Maagd is van mening dat zijn manier van handelen de enige juiste is. Wat hij daarbij vergeet is dat iedereen zijn eigen manier van handelen heeft en dat die manier de enige juiste is voor iedereen.


De Maagd regeert over de alles wat te maken heeft analyses, cijfertjes, grafieken en schema's. Als het maar in hokjes kan en gecategoriseerd kan worden. Ook de in de wereld van de hygiëne is de Maagd sterk vertegenwoordigd. Hij houdt nl. niet van viezigheidjes. Smetvrees kan hiermee gepaard gaan. De Maagd is soms wat behoudend en doet graag aan denksport.

 

 

Plaats een reactie
 
Ram ^
Stier _
Tweelingen `
Kreeft a
Leeuw b
Maagd c
Weegschaal d
Schorpioen e
Boogschutter f
Steenbok g
Waterman h
Vissen i
Bereken hier
je Ascendant

Wat Maagd kan leren van Vissen

de toon waarop je iets zegt belangrijker is dan de inhoud

elk huisje draagt zijn eigen kruisje

tekortkomingen hebben hulp nodig en geen kritiek

 

 

 

 

 

sitemap © 2005-2020 – alle rechten voorbehouden - disclaimer