Sterrenbeelden
Astrologie - Tarot - Kunst
combinaties
 
home energie astrologie tarot inzicht consulten   contactDe Stier
De vredelievende Stier houdt van rust en regelmaat. Dit kan voor de wat meer dynamische tekens saai lijken. Voor degene die op zoek zijn naar wat meer stabiliteit en zekerheid is de Stier een aangename luxe.

Stier met Ram
Dit is geen makkelijke combinatie omdat de Ram de touwtjes in handen wil houden. De Stier zal koppig zijn eigen zin door willen drijven. Dit kan een oorzaak voor moeilijkheden zijn omdat dit de Ram heel erg boos kan maken. De Stier kan zich flink irriteren aan de Ram die steeds alles wil veranderen, bijv. gemaakte plannen, interieur, levensdoelen enz. De Stier houdt er ook niet van dat de Ram altijd direct alles door wil drukken zonder de tijd te nemen om ergens over na te denken. De Stier heeft het gevoel steeds opgejaagd te worden door de Ram en hij is erg op zijn rust gesteld. De Stier wil financiële geborgenheid maar de Ram neemt graag risico’s. De Stier houdt ook niet van de altijd aanwezige ruzies van de Ram. De Stier kan veel incasseren maar mist hier wel het gevoel voor harmonie en romantiek. Beiden kunnen elkaar wel aanvullen. De Stier is vrouwelijk en de Ram is mannelijk. De Stier wil huiselijke gezelligheid en kan de Ram rust en kalmte geven. De dynamiek van de Ram kan stimulerend op trage Stier werken.

Stier met Stier
Beiden hebben veel overeenkomsten. Deze tekens zullen goed met elkaar overweg kunnen als ze maar niet vergeten dat beiden even koppig zijn. Belangrijk is dan ook om van te voren duidelijke afspraken te maken wie het op welk gebied voor het zeggen heeft voor als er meningsverschillen ontstaan. Bijv.  in het huishouden, met de financiën of invulling van vakanties. Beiden zullen anders steeds vol blijven houden om hun eigen wensen door te drukken. Als allebei de afspraken serieus nemen en bereid zijn deze te handhaven zullen er verder niet veel grote problemen zijn in deze combinatie.

Stier met Tweelingen
Er zijn hier wel wat verschillen maar ook duidelijke overeenkomsten die deze relatie kunnen laten slagen. Het grootste obstakel is het levensritme van beiden. De Tweelingen heeft de behoefte om steeds bezig te zijn en de Stier neemt de tijd en wil zich af en toe overgeven aan het heerlijke nietsdoen. De Tweelingen wil, net als de Ram, ook steeds alles veranderen zonder dingen af te maken. De Stier kan hier niet tegen. Hij is soms lui en komt langzaam op gang maar eenmaal bezig is hij niet meer te stoppen en zal hetgeen hij doet ook afmaken. Een andere ergernis is het intellectueel gedoe van de Tweelingen. Het spreken met geleerde woorden die de Stier niet snapt en ook geen moeite voor wil doen. De Tweelingen willen altijd praten. Hij neemt soms een tegenovergestelde stelling om hiermee de mening van de ander uit te lokken en dat is voor Stier heel vermoeiend. Ook (zin)speelt de Tweelingen vaak met woorden waardoor de Stier steeds alert moet blijven. Omdat beiden van het goede leven houden kunnen ze, ondanks de verschillen, een goede steun zijn voor elkaar. De nerveuze Tweelingen kan rust vinden bij de Stier. De Stier kan van de Tweelingen leren om met kennis en sociale kontakten zijn leven te verrijken.

Stier met Kreeft
In deze combinatie zijn veel pluspunten waardoor de kans van slagen erg groot is. Een minpunt is dat de Stier met zijn koppigheid wel eens wil domineren en de Kreeft dit laat gebeuren. De Kreeft ziet graag tegen een stoere partner op. Het kan dan gebeuren dat de Stier met zijn koppigheid de Kreeft tot tranen toe kwetst. Beiden houden van harmonie en zijn altijd weer bereid om de ander tegemoet te komen. Een groot pluspunt van beiden is de behoefte aan gezelligheid en goede sfeer. Beiden tekens zijn gevoelstypen waarvan de Stier wel meer moeite heeft om deze te uiten dan de Kreeft. Een ander pluspunt is dat beiden de relatie serieus nemen, trouw zijn en behoefte hebben aan een partner die dat ook is. Deze relatie zal niet snel worden beëindigd.

Stier met Leeuw
Willen er geen moeilijkheden ontstaan dan zullen beide tekens zich hier flink voor moeten inspannen. Leeuw wil graag de ander naar zijn hand zetten en Stier laat zich niet sturen. Dit kan uiteindelijk een conflict geven over wie de baas is. De Stier reageert hierop met een woede-aanval waar de Leeuw verontwaardigd op brult of de ander doodzwijgt. Beiden weten van geen wijken. Uiteindelijke resultaat van de vriendschap kan een verbeten vijandschap zijn. Toch is hierin ook een pluspunt. De Leeuw houdt van rechtvaardigheid en kan, makkelijker dan de Stier, zijn ongelijk toegeven. De Stier kan zich ergeren aan de Leeuw die alles zo duur mogelijk wil doen omdat hij van alles het beste wil. Toch kan de stier zich hier voor een deel in vinden omdat hij ook van mooie dingen houdt. Beiden kunnen veel leren van elkaar. De Leeuw kan leren met oprechte vriendschap en geduld meer te bereiken en de Stier leert om over kleine dingen heen te stappen en zich hier niet aan te ergeren.

Stier met Maagd
Er kan hier vanuit gegaan worden dat deze relatie goed kan slagen. Toch zijn er ook wat punten van verschil. De Maagd is kritisch en wil graag alles van alle kanten zien. Hij heeft de Stier eerder door dan de Stier zelf erg in heeft. De Maagd is ook een Pietje Precies en de Stier niet echt. Als beiden iets moeten doen dan wil de Maagd het goed doen en wil de Stier het makkelijk doen. Dit kan problemen geven. De Maagd is meer prijsbewuster en de Stier heeft een betere smaak wat schoonheid en harmonie betreft. Pluspunten zijn dat beiden goede realiteitszin hebben en zich in willen zetten voor een stevige materiele basis. De Stier kan leren om wat meer te doen ipv teveel bezig te zijn met de genoegens van het leven. De Maagd kan leren om juist wat meer te genieten ipv steeds bezig te zijn. De Stier kan de Maagd op zijn gemak brengen en De Maagd kan met de smaak van de Stier voorkomen dat hij dingen koopt die hem niet staan. De Stier heeft wel een meer erotische instelling dan de Maagd en zal zich hierin wat moeten beheersen. Beiden zijn vredelievend en kunnen goed incasseren. 

Stier met Weegschaal
Deze twee kunnen het wel goed met elkaar vinden. De Stier kan een beetje hopeloos worden van de Weegschaal die door zijn onzekerheid nog steeds niet weet wat hij wel of niet wil. De Stier weet dit nl. vaak wel en maar al te goed. Beiden kunnen elkaar hier in aanvullen. De Stier kan wat evenwicht in de Weegschaal brengen en de Weegschaal kan uw koppigheid naar één richting wat versoepelen zodat er meerdere mogelijkheden zijn. Er zijn bij deze combinatie niet veel punten van verschil te vinden. Allebei willen ze zoveel mogelijk genieten van het leven en het zo gemakkelijk maken als kan. Beiden hebben gevoel voor kunst, houden van harmonie en zijn vredelievend. De Weegschaal is wel minder goed met de financiën dan de Stier. De Weegschaal wil ook graag het middelpunt van belangstelling zijn om hiermee zijn onzekerheid te compenseren. De Stier heeft hier, door zijn zekerheid, minder last van en gunt de ander zijn plezier. De Stier moet er voor waken om de Weegschaal niet naar zijn hand te willen zetten, zeker om dat hij degene van beiden is met de meeste geestelijke kracht. De Weegschaal wordt graag gezien met zijn charme en zal veel vrienden hebben. Dit kan de Stier flink jaloers maken. De Stier is meer loyaal naar een partner dan de Weegschaal. Deze kan nog wel eens een avontuurtje hebben, al was het maar om “te pleasen”. Deze avontuurtjes moeten niet te serieus genomen worden omdat ze vaak geen betekenis hebben. Vaak zijn de Weegschalen heel trouw aan hun partner wat het gevoel betreft. Dit heeft meer betekenis dan zijn avontuurtjes.

Stier met Schorpioen
Dit is een hele moeilijk relatie waarvoor veel moeite gedaan moet worden. De Schorpioen is vaak scherp en prikt graag terwijl de Stier van zijn rust houdt en op harmonie is gesteld. De Schorpioen is een actief teken en zal de Stier opjutten omdat hij maar langzaam op gang komt. De Stier kan hier niet tegen en wil graag alles in zijn eigen tempo doen. De Schorpioen heeft een alles of niets instelling. De Stier wil nog wel eens wat losbandig zijn en zal te maken krijgen met de gevaarlijke jaloezie van de Schorpioen. Beiden zijn heel erg koppig waardoor het hard kan gaan tussen beiden. De woede-aanvallen van de Stier hebben geen nut want de Schorpioen laat niets merken en houdt zijn stalen gezicht. Hij komt later onverwacht terug met een wraakactie die de Stier hard zal raken. Er zijn weinig pluspunten voor deze combinatie. Veel hangt af van de Schorpioen of hij zijn krachten kan beheersen en niet steeds de harmonie verstoord.

Stier met Boogschutter
Hier zijn geen echte conflictpunten maar ook geen echte overeenkomsten. De Stier is meer praktisch en materieel gericht en de Boogschutter is meer idealistisch en op de geestelijke kant van het leven gericht. Het zal soms moeilijk zijn om dingen echt te delen met elkaar of samen te doen. De Boogschutter kan leren wat meer de materiele kant te waarderen en beter om te gaan met geld. De Stier kan leren dat het geestelijke ook zijn waarde heeft. Een punt wat de Stier kan ergeren is de tactloosheid van de Boogschutter om alles maar te zeggen. De Stier houdt van harmonie en zal rekening met anderen houden als hij iets zegt. Deze combinatie gaat in het begin goed maar beiden zijn te verschillend en zullen uit elkaar groeien omdat er te weinig punten zijn die binding kunnen geven.

Stier met Steenbok
Voor deze relatie is wel een kans van slagen. De Stier kan met zijn opgeruimde aard de serieuze en soms wat depressieve Steenbok de andere, meer positieve, kant van het leven laten zien. De steenbok is een harde werker en de Stier wordt pas actief als hij is warm gelopen voor een bepaald doel. De Steenbok kan daardoor denken dat de Stier lui is maar hij zal er later achter komen dat de Stier ook heel hard kan werken. Beiden hebben een serieuze instelling, kunnen in de meeste gevallen kalm blijven en hebben dezelfde behoefte aan materiële zekerheid. Een probleem kan het verschil in seksuele behoeften zijn. De Stier heeft deze meer dan de Steenbok en ziet het als een tekortkoming. Voor allebei is het moeilijk om gevoelens te uiten wat de mogelijkheid om problemen op te lossen niet makkelijk maakt. De Stier is meer een gevoelstype en de Steenbok is meer praktisch gericht. Dit kan wrijvingen geven waarbij het hard kan gaan. De Stier wil het met een woede-aanval oplossen. De Steenbok is hier niet van onder de indruk en staat alleen open voor goede argumenten. Beiden zijn wel bereid om de relatie in stand te houden.

Stier met Waterman
Dit is een combinatie die wat moeilijkheden kan geven. De Waterman is grillig en veranderlijk en de Stier is gesteld op zijn rust en laat alles graag zoals het is. De Stier kan de ideeën van de Waterman soms moeilijk begrijpen. De gevoelsrijke Stier kan moeilijk contact maken met de Waterman omdat deze steeds bezig is met nieuwe dingen en sterk intellectueel gericht is. De Waterman is ook een sociaal teken wat van de Stier niet echt gezegd kan worden. Beiden kunnen wel leren van elkaar. De Stier leert meer open te staan voor het sociale leven en de Waterman leert wat meer geduld te hebben en dat dingen die verouderd zijn zeker nog niet afgeschreven hoeven te worden. Of deze relatie slaagt hangt af van het doorzettingsvermogen en de wil van beiden om het te laten bestaan.

Stier met Vissen
Hier hebben we twee tekens die een goede relatie kunnen vormen. Beiden hebben een sterk gevoelsleven waarbij de Stier het beter in bedwang kan houden dan de Vissen. Het is beter dat de Stier zich in deze relatie bezighoudt met de financiële kant. De Vissen is hier te makkelijk in en laat zich snel verleiden tot uitgeven. Doordat beiden een sterk gevoelsleven hebben kunnen ze elkaar goed aanvoelen en begrijpen. De Stier kan een goede steun zijn voor de wat wisselvalige Vissen. Beiden zijn vredelievend en zoeken naar harmonie. Een verschil wat problemen kan geven is dat de Stier wat meer nuchter is en met beide benen op de grond staat en de Vissen wat meer spiritueel ingesteld is. Dit kan zorgen voor onbegrip voor elkaar omdat beiden de wereld van de ander niet kennen.

 

Plaats een reactie
 
 
Alle combinaties
Ram ^
Stier _
Tweelingen `
Kreeft a
Leeuw b
Maagd c
Weegschaal d
Schorpioene
Boogschutter f
Steenbok g
Waterman h
Vissen i
 

elementen
tegenpolen
onbereikbaar

 

sitemap © 2005-2020 – alle rechten voorbehouden - disclaimer