Sterrenbeelden
Astrologie - Tarot - Kunst
combinaties
 
home energie astrologie tarot inzicht consulten   contactDe Leeuw
De theatrale Leeuw is er voor die hem wil bewonderen. Hij zal dan zo stralen dat er een heerlijke warmte tevoorschijn komt. Tekens die iets meer met anderen of zichzelf bezig zijn zullen daar weinig van kunnen genieten.

Leeuw met Ram
Hier kunnen aanleidingen zijn voor moeilijkheden. Het kan goed gaan als beiden de sterke wil hebben om er moeite voor te doen. Beiden willen de baas spelen. Het is hier belangrijk om duidelijke afspraken te maken over wie welke (huishoudelijke) taken heeft. De Leeuw zal proberen om er zoveel mogelijk op de ander af te schuiven. Ook is het goed om af te spreken hoe samen naar buiten toe op te treden. De Ram houdt veel minder van etiquette dan de Leeuw. Hij doet wat hij wil en de Leeuw schaamt zich dood voor dit lompe en soms wat agressieve gedrag. De Leeuw vergeet hierbij dat zijn eigen brullen of het straal negeren van mensen ook niet echt getuigt van fatsoen. De Ram houdt van zijn vrijheid en de Leeuw is niet bereid om de ram al te veel vrijheid te gunnen. De Ram wil zich graag steeds weer met iets nieuws bezig houden en de Leeuw houd van het bestaande. Hij wil alleen verandering als het nieuwe kan bijdragen aan verbetering. De Ram is niet bezig met statussymbolen en gedraagt zich soms wat provocerend om op te vallen. De Leeuw vindt dit niks omdat het zijn eigen image kan schaden. Als beiden leren om elkaar vrij te laten kan het ondanks alles nog goed gaan.

Leeuw met Stier
Hier kunnen de nodige problemen ontstaan. De Leeuw wil graag de baas zijn en op zich kan de Stier daar wel mee leven. De Leeuw wil wel graag gewaardeerd worden en hier doet de Stier niet al teveel moeite voor. De Stier houdt er niet zo van om in het middelpunt. Hij houdt er meer van om het thuis gezellig te maken. Hij houdt er ook niet van om naar allerlei “feestjes” te gaan om gezien te worden. De Stier is bereid om naar de Leeuw te luisteren maar is niet bereid om hem gelijk te geven alleen omwille van de goede vrede. De Leeuw moet hiervoor met goede argumenten komen en dan nog zal het niet altijd lukken om de Stier op andere gedachten te brengen. De Leeuw ergert zich soms flink aan de koppigheid van de Stier. Een scène maken heeft geen nut want hier reageert de Stier niet op. De stier vind het alleen erg dat de Leeuw zijn rust hiermee verstoort. Als de Leeuw te veel doordraaft wordt de Stier ineens dol waarbij de Leeuw beter even aan de kant kan gaan staan. De Stier is bereid zich te laten leiden mits het niet op een bedillerige manier gaat. Beiden zijn trouw en vreselijk jaloers. Mocht er een slippertje gemaakt zijn kan dit leiden tot de meeste grote problemen. 

Leeuw met Tweelingen
Dit is een combinatie die meestal wel goed gaat maar waarbij het van de Leeuw afhangt of dit ook zo blijft. De Tweelingen houdt van verandering, na een tijdje is hij de relatie beu en wil weer iets anders. De Tweelingen blijft wel met zijn gevoel wel trouw aan ander en zal deze niet zomaar in de steek laten alleen wil hij af en toe zijn avontuurtjes. Zolang hij deze heeft zonder dat de Leeuw het in de gaten heeft is er niets aan de hand. Tweelingen zijn makkelijke mensen die zich aan kunnen passen als ze maar genoeg vrijheid krijgen. Als de tweelingen in de gaten krijgt dat de ander zijn gangen nagaat zal er een breuk komen. Hij geeft voor niets en niemand zijn vrijheid op. Hij is bereid om de ander ook enige vrijheid te gunnen. De Tweelingen weten over veel mee te praten en passen in elk gezelschap. De Leeuw vindt dit aan de ene kant wel fijn want het verhoogt zijn eigen aanzien. Aan de andere kant vindt De Leeuw het niet leuk want daardoor komt de Tweelingen meer in het middelpunt van de belangstelling.

Leeuw met Kreeft
Dit zal wat moeilijk worden omdat er weinig overeenkomsten zijn. De Leeuw wil de baas zijn en de Kreeft vindt het heerlijk als iemand hem leidt en voor hem zorgt. Dit kan voor een vrouwelijk Leeuw moeilijk zijn want zij wil een man waar ze tegenop kan kijken en mee kan pronken. Daarbij geeft de Kreeft niets om statussymbolen en houdt niet zo van uitgaan. De Kreeft blijft liever op de achtergrond in de schaduw van de Leeuw. Hij is er tevreden mee om de Leeuw een zo gezellig mogelijk privé-leven te geven. In ruil hiervoor vraagt de Kreeft alleen maar bescherming en geborgenheid. Onrust maakt hem onzeker. De Leeuw kan nog wel eens uit zijn slof schieten met harde woorden als hij zijn niet krijgt. De Kreeft schrikt hiervan en bij herhaaldelijke voorvallen kruipt hij steeds verder in zijn schulp of in de armen van een ander. Kreeften zijn trouw en kunnen goed vergeven. Zolang de ander oprecht berouw toont is de Kreeft allang weer blij dat hij zijn steun niet kwijt is. De Kreeft is bereid zich te richten naar de leiding van de Leeuw als deze zinvol is. De Kreeft is meestal wel zuinig en kan de royale Leeuw hiermee wat in toom houden. De Kreeft vindt het fijn om voor de ander te zorgen en de Leeuw is hier maar wat blij mee omdat hij er zelf geen tijd voor heeft.

Leeuw met Leeuw
Dit is een vrij moeilijke combinatie die alleen kan slagen met veel wederzijds begrip. Beiden hebben sterke drang om zich te laten gelden. Op zich geen probleem als hiermee elkaars belangen maar niet in het geding komen. Dat is in de praktijk niet altijd even makkelijk. Het is goed om duidelijke afspraken te maken wie het waarin te zeggen heeft. Beiden zijn recht door zee en zullen elkaar niet zo gauw bedriegen. Wel willen beiden een zekere mate van persoonlijke vrijheid om hun eigen weg te gaan. Beiden weten van het leven te genieten. Het is goed als beiden blijven werken en zo ieder zijn eigen inkomen heeft. Leeuwen willen nl. alleen het beste van het beste en dat kost nou eenmaal veel geld.

Leeuw met Maagd
Hier zijn weinig overeenkomsten maar toch kan het tussen deze twee redelijk goed gaan. Beiden hebben een hele andere instelling ten opzicht van het leven. De Leeuw houdt van uitgaan en alles wat mooi is. De Maagd is meestal geen uitgaanstype en vindt praktisch belangrijker dan mooi. De Leeuw houdt zich het liefst bezig met de grote lijn. Hij wil graag organiseren maar het uitvoerende werk liever aan anderen overlaat. De Maagd is daar de juiste persoon voor. Die vindt het niet erg om opdrachten uit te voeren. De Leeuw kan zich gaan ergeren aan de pietluttigheid van de Maagd. De Leeuw wil iets moois gewoon kopen. De Maagd kijkt naar degelijkheid en of het niet te duur is. De Maagd koopt niet gauw op afbetaling, hij heeft een hekel aan schulden. De Leeuw vindt het niet erg om wat boven zijn stand te leven om met zijn mooie dingen te pronken. De Leeuw vindt de Maagd iemand die steeds op de centen zit terwijl de Maagd vindt dat de ander steeds zijn geld over de balk gooit. De Maagd kan zich ook ergeren aan de bravoure en grootspraak van de Leeuw en zijn behoefte aan allerlei statussymbolen. Voor de Maagd hoeft dat allemaal niet, hij doet zich niet groter voor dan hij is. Hij is eerder geneigd om zich kleiner te maken en op de tweede plaats te stellen. De Maagd houdt van een nuchtere, zakelijke benadering van feiten. Het verstand moet de beslissende factor zijn en niet het gevoel. De Leeuw gaat meer op zijn gevoel af. Het kan lukken tussen deze twee tekens als beiden genoeg begrip voor ieders instelling op kan brengen.

Leeuw met Weegschaal
Dit heeft goede kans van slagen. Er zijn iet veel grote problemen. Het kan zijn dat de Leeuw zich wat ergert aan de slappe houding van de Weegschaal die met alle winden meewaait. Dit brengt nl. ook een gebrek aan oprechtheid mee. Dat is iets waar de Leeuw niet tegen kan. Een vrouwelijke Leeuw wil een partner met flinkheid in zijn optreden en kan er niet tegen dat hij steeds niet weet wat hij wil en nooit eens wat krachtige taal laat horen. De Weegschaal vindt de Leeuw wel eens te krachtig in zijn optreden. Een mannelijke Weegschaal vindt het wel fijn als zijn partner weet op te treden maar ze moet wel charmant blijven. De Weegschaal kan zich storen aan de humeurigheid van de Leeuw. De Weegschaal houdt van harmonie en zal veel doen om de goede sfeer te bewaren. Als de Leeuw uit zijn hum is en vervelend doet kan de Weegschaal snel uit balans raken. Hij wordt dan onzeker en gaat zijn rust en harmonie ergens anders gaat zoeken. Als de Weegschaal zich veilig voelt bij de Leeuw zal ook deze van zijn vrolijkheid meegenieten. Beiden houden wel van de fijne dingen in het leven. Ze houden van alles wat mooi is. De Leeuw wil graag in het middelpunt staan en de Weegschaal is van nature erg populair. Dit kan voor de Leeuw wat irritaties opleveren want hij wil die populariteit. De Weegschaal vindt het niet erg als de Leeuw de leiding neemt als het maar op een vreedzame manier gebeurt.

Leeuw met Schorpioen
Hier zitten nogal wat haken en ogen aan die voor veel problemen en ruzies kunnen zorgen. De Leeuw is in zijn optreden soms wat agressief maar de Schorpioen is nog veel agressiever. Als er een ruzie ontstaat tussen deze tekens kan het er heftig aan toe gaan. De Leeuw wil de leiding hebben en de Schorpioen doet toch wat hij wil. De Leeuw is bezig met de grote lijnen, de Schorpioen met het detail. Iets wat problemen kan opleveren is dat de Leeuw niet veel moeite heeft om zichzelf te uiten , al is dat soms wat emotioneel, terwijl de Schorpioen veel moeite heeft om zijn ware gevoelens te laten zien. Vaak lukt dat helemaal niet. Dit veroorzaakt innerlijke spanningen die de Schorpioen niet direct kan afreageren. Hij wordt dan sarcastisch en zal de Leeuw hiermee kwetsen. Als de Leeuw ergens mee zit dan brult hij het uit. Daarna is alles vergeven en vergeten. Als een Schorpioen gekwetst is zint hij op wraak en blijft het net zolang bij hem hangen tot hij de ander een gevoelige hak heeft kunnen zetten. Dit kan slagen als de Leeuw een dikke huid heeft voor de stekelige opmerkingen van de Schorpioen. Helaas is de Leeuw kwetsbaar. De Schorpioen zou de leiding van de Leeuw moeten kunnen accepteren maar hij doet liever wat hij zelf wil. Dat dit slaagt is eerder uitzondering dan regel.

Leeuw met Boogschutter
Hier is een combinatie die meestal wel goed zal gaan. De Boogschutter houdt meer van de natuur en de Leeuw meer van de stad of is graag onder de mensen. De Boogschutter is meestal idealistisch ingesteld en meer gericht op de geestelijke kant van het leven. De Leeuw houdt zich meer bezig met de praktische, aardse kant. Dit verschil is niet echt een probleem want het kan een goede aanvulling zijn voor elkaar. De Boogschutter kan de ander zonder schroom zeggen waar het op staat. Hiermee kan hij de Leeuw op zijn tenen staan. Allebei hebben behoefte aan persoonlijke vrijheid. Het bedillerige van de Leeuw kan hier soms moeilijkheden geven maar de Boogschutter weet dat meestal goed op te vangen. Hij kan de Leeuw inspireren tot meer enthousiasme. De Leeuw kan de Boogschutter de genoegens van het leven leren want een boogschutter wil zich nog wel eens wat terugtrekken.

Leeuw met Steenbok
Of dit lang stand zal houden is nog maar de vraag. Er zijn weinig overeenkomsten. De Leeuw houdt van uitgaan en wil met volle teugen van het leven genieten. De steenbok is meer in zichzelf gekeerd en werkt zo hard dat er weinig tijd overblijft voor plezier. De Leeuw is levenslustig, de Steenbok ernstig. De Leeuw kan zich alleen gelukkig voelen als hij mensen om zich heen heeft die hij, bij voorkeur, naar zijn hand kan zetten. Ook is hij graag het middelpunt. Hij houdt van erkenning van zijn prestaties waarbij statussymbolen belangrijk zijn. Nog meer dan geld. De Steenbok zoekt zijn eigen weg en is daardoor minder afhankelijk van anderen. De Steenbok werkt voor hetgeen hij nodig heeft. De Steenbok heeft ook behoefte aan erkenning maar meer omdat de ander zijn werk waardeert en niet om met de symbolen te pronken. De Steenbok vindt de Leeuw maar luchthartig en de Leeuw vindt de Steenbok een droge stoffel. Bieden zijn eerlijk. De Steenbok wil zich laten leiden als de ander ook de meerdere is. Is dat niet het geval gaat hij gewoon zijn eigen weg. Beiden zijn trouwe vrienden als ze vertrouwen in de ander gevonden hebben. Dit is de basis waardoor het soms toch goed kan gaan.

Leeuw met Waterman
Dit zijn twee tegenpolen en gaat of heel goed, of heel slecht. De Leeuw is autoritair waar de Waterman helemaal niet mee om kan gaan. De Leeuw vindt het belangrijk dat alles is onderverdeeld in klassen. De Waterman ziet een ideale maatschappij waarin iedereen gelijk is. In gezelschap wil de Leeuw het middelpunt zijn en de Waterman wil graag met iedereen één geheel vormen. De Leeuw is de leider, de ander de team-player. Deze verschillen zijn geen reden tot grote moeilijkheden maar ze zijn wel zo sterk dat beiden geen behoefte hebben aan de levensstijl van de ander. Gevolg hiervan is weinig begrip voor elkaar. Beiden zijn wel graag onder de mensen en hebben een goed sociaal gevoel.

Leeuw met Vissen
De Leeuw wil graag iemand die hij leiding kan geven. Dit werkt het beste voor een Leeuw-man met Vissen-vrouw. Andersom wil de Leeuw-vrouw iemand waar ze tegenop kan kijken en waarbij ze niet het gevoel heeft de broek aan te hebben. De Vissen is vaak wat schuchter. Op het werk hebben ze vaak een functie waarbij ze niet opvallen maar uitblinken in hun toewijding en harde werken. Zelfs op hogere functies zijn te toch nog wat meer op de achtergrond. De Leeuw vindt het wel prettig als de ander wat meer op de achtergrond blijft. Alleen in openbare bijeenkomsten zal de Vissen wel mee moeten om te verschijnen en te schitteren. Dat is voor de Leeuw heel erg belangrijk. De Vissen is bereid zich te laten leiden en zet zich graag in voor anderen. Beiden tekens hebben een goed sociaal gevoel. Nadeel kan zijn dat de Vissen zich zo gaat inzetten voor anderen dat hij de Leeuw helemaal vergeet. De Vissen is overgevoelig en kan er niet tegen als de Leeuw een kwade bui heeft. Hij kan dan flink van slag raken. Als de Leeuw zich weer galant opstelt tegenover de Vissen is hij alles zo weer vergeten.

 

Plaats een reactie
 
 
Alle combinaties
Ram ^
Stier _
Tweelingen `
Kreeft a
Leeuw b
Maagd c
Weegschaal d
Schorpioene
Boogschutter f
Steenbok g
Waterman h
Vissen i
 

elementen
tegenpolen
onbereikbaar

 

sitemap © 2005-2020 – alle rechten voorbehouden - disclaimer