Sterrenbeelden
Astrologie - Tarot - Kunst
combinaties
 
home energie astrologie tarot inzicht consulten   contactDe Maagd
De analyserende Maagd scheidt het kaf van het koren. Zo weet hij precies wie er wel of niet bij hem past. Tekens met een gemakkelijke instelling geven kopzorgen voor de Maagd. Hij gaat liever voor de veilige en zekere partner.

Maagd met Ram
Deze combinatie kan aanleiding geven tot moeilijkheden. De Ram is redelijk temperamentvol en de Maagd totaal niet. Dit kan de Ram behoorlijk irriteren. De Ram kan zijn temperament (verlangens) wel goed temperen maar niet voor altijd. De Ram kan zich ook ergeren aan dat de ander alles zo nuchter en weldoordacht bekijkt. De Ram vindt dat bij de Maagd dan ook weinig spontaniteit te vinden is. De Maagd irriteert zich aan de impulsiviteit van de Ram en dat hij alleen maar vooruit holt zonder na te gaan of het wel verstandig is. De Ram kan impulsief, heftig en explosief reageren als het hem niet zint. De Maagd uit zich met een weldoordachte, cynische opmerking als het niet gaat zoals hij het wil. De Maagd doorziet heel snel de zwakke plek van de ander. Hij zal het dan ook niet laten om de Ram gevoelig te kwetsen in zijn eigenwaarde. De Ram wil de baas zijn. De Maagd vindt dat prima zolang hij maar geen fouten maakt. Dat is voor de Ram heel moeilijk omdat die eerst doet en dan pas gaat nadenken. De Maagd zal dan steeds weer met kritiek komen. Soms terecht maar vaak ook spijkers op laag water zoekend. De Maagd is zuinig wat van de Ram niet altijd gezegd kan worden. De Maagd kan door de royaliteit van de Ram gaan lopen mopperen over dingen die voor de in het grootdenkende Ram alleen maar onbeduidend zijn. Hier kan de Ram weer niet tegen en een flinke ruzie is het resultaat. Voor de Ram is daarna de kous af, voor de Maagd nog niet. De kritische Maagd kan de Ram wel wat meer afremmen in zijn impulsieve keuzes en de Ram kan de Maagd stimuleren tot een ruimer gezichtsveld.

Maagd met Stier
Als men wat rekening met elkaar houdt heeft deze combinatie veel goede kansen om te slagen. De Stier heeft niet echt de behoefte om de leiding te nemen en de maagd vindt het niet erg om deze op zich te nemen. Waar het de Stier om gaat is dat hij zijn rust en genoegens heeft. De Stier maakt niet graag moe als het niet nodig is waar de Maagd zich wel eens aan kan ergeren. Meer nog ergert de Maagd zich aan dat de Stier het niet zo nauw neemt. De Stier wil graag voor alles de tijd nemen en wil niet opgejaagd worden of precies op de klok leven. Voor de Maagd is nodig om alles in afgepaste schema’s en tijdvakken te plaatsen. Het wordt dan ook steeds meer geïrriteerd omdat de Stier weer niet op tijd klaar is. De Stier geeft graag geld uit aan mooie dingen zonder te kijken of ze praktisch zijn. Iets waar de Maagd niet tegen kan. De Stier heeft niet de behoefte om zich intellectueel te ontwikkelen en de Maagd heeft hier zeker wel behoefte aan. De Stier heeft een groot incasseringsvermogen waarmee hij de scherpe steken van de Maagd goed kan opvangen. De Stier heeft een ellenlang geduld en verdraagt veel om de goede vrede te bewaren. Alleen als het teveel wordt springt de Stier uit zijn vel waarbij de Maagd er goed aan doet om even een blokje om te gaan. Zo’n uitbarsting is niet leuk maar soms wel goed en verfrissend voor beiden. De Maagd heeft aan de Stier een goede partner. Beiden zijn net zo geduldig en kunnen goed met geld om gaan. De kalme Stier kan rustgevend werken op de wat nerveuze Maagd waardoor hij minder mopperig wordt. De Maagd kan dan op de details letten waar de Stier geen aandacht voor heeft.

Maagd met Tweelingen
Dit gaat over het algemeen minder goed maar met goede wil kan er wat van gemaakt worden. De vlotte Tweelingen met zijn gemakkelijke levenshouding neemt alles niet zo nauw. De dwangmatige en precieze Maagd heeft alles op orde. Hij vindt de Tweelingen maar een sloddervos, soms zonder verantwoordelijkheidsgevoel. De Tweelingen ergert zich er aan dat altijd alles keurig en netjes moet zijn. Hij vindt dat je in zo’n “steriele”omgeving niet kan leven. De Tweelingen houdt niet van gemopper en dat is juist wat de Maagd doet als het hem niet zint. De Tweelingen is van menig dat de Maagd veel te weinig van het leven geniet, iets wat hij zelf heel goed kan. Beiden bekijken het leven van de verstandelijke kant. Moeilijkheden worden ook op deze manier opgelost. De Maagd zal vaak scherpe opmerkingen maken en de Tweelingen kritisch analyseren. De Tweelingen doet er goed aan om hier naar te luisteren maar is een meester in het ontwijken van zijn fouten. De Tweelingen is minder kritisch maar heeft een ven zo scherp verstand als de Maagd. En daarbij een sneller reactievermogen. Hierdoor kan een discussie tussen beiden erg interessant zijn. De Maagd is meer een éénmans-partner terwijl de Tweelingen van variatie houdt. Dit wil niet zeggen dat hij de ander ontrouw is. Dat is volgens hem een kwestie van opvatting. Ook dit wordt op een nuchter, verstandelijk gesprek opgelost. 

Maagd met Kreeft
Dit kan goed gaan als de Maagd rekening houdt met de gevoeligheden van de Kreeft. De Maagd kan erg kritisch zijn en zal de ander niet sparen als hij fouten ontdekt. De gevoelige Kreeft heeft niet het vermogen om deze kritiek voor een groot gedeelte langs zich heen te laten gaan. De kritiek van de Maagd wordt opgepakt als een persoonlijke aanval. De Kreeft kan hierdoor wekenlang van streek zijn. Vaak merkt de Maagd niet dat zijn steeds uitoefenen van kritiek zonder daar ook waardering voor dat wat de Kreeft goed doet bij te voegen, de Kreeft steeds meer onzeker maakt. Als de Maagd de relatie met een Kreeft goed wil houden moet hij leren zijn kritiek in bedwang te houden. Opbouwende kritiek is ook een manier en werkt vaak positiever uit. De Kreeft reageert gevoelsmatig en de Maagd vanuit zijn verstand. Beiden hebben niet de behoefte om de leiding te nemen. In praktische zaken zal de Maagd dat eerder doen terwijl de Kreeft de verzorgende rol eerder op zich neemt. De Kreeft kan heel goed de huishoudelijke taken op zich nemen en is erg zuinig wat de Maagd heel fijn vindt. De Kreeft kan met zijn gevoel de Maagd warmte geven waar hij innerlijk grote behoefte aan heeft. Of hij het met zijn verstandelijke houding ook genoeg terug kan geven is de vraag.

Maagd met Leeuw
Ondanks dat er weinig overeenkomsten zijn kan dit toch goed gaan. De Leeuw wil graag de leiding hebben maar kan het qua inzicht niet opnemen tegen de Maagd. Zo kan het zijn dat het toch de Maagd is die de touwtjes in handen heeft wat de Leeuw behoorlijk irriteert. Beiden hebben een andere levensinstelling. De Leeuw houdt van gezelschap en gaat graag uit. De Maagd blijft liever thuis. De Leeuw wil graag gezien worden, de Maagd wil discussiëren. De Leeuw heeft behoefte aan luxe, en statussymbolen. Iets wat de Maagd niet warm van wordt. Hij zoekt meer naar praktische en duurzame zaken. De Leeuw is meer iemand voor de grote lijnen terwijl de Maagd ieder detail wil uitwerken. De Leeuw gaat voor een autoritaire aanpak en de maagd kiest er voor om iemand verstandelijk inzicht bij te brengen. De Leeuw is makkelijker in het vergeven van iets waar de Maagd nog wel eens moeite mee heeft. Wil dit een goede verstandhouding worden dan zullen beiden moeten beginnen met begrip voor elkaars instelling, ook als men het er niet altijd mee eens is. Het is goed als men elkaar een grote mate van vrijheid gunt. Beiden vullen elkaar goed aan zodat er met begrip goede mogelijkheden zijn.

Maagd met Maagd
Hier zijn twee personen van hetzelfde teken. Dit kan, of heel goed gaan, of heel slecht. Beiden hebben de neiging tot discussiëren en bekritiseren. Het is hier belangrijk dat beiden op hetzelfde niveau zitten omdat er anders steeds één het onderspit delft. Wat de nodige frustraties kan opleveren. Ook is het belangrijk dat beiden een soortgelijke afkomst hebben. De neiging tot discriminatie tegenover iemand die niet uit zijn milieu komt is al gauw aanwezig. Het kan zijn dat men elkaar soms onnodig kwetst alleen om de opmerkingen van de ander te overtreffen. Als beiden de problemen met een intellectuele aanpak weten te benaderen zullen ze al gauw opgelost worden.

Maagd met Weegschaal
Of dit op langere termijn ook gaat werken is nog maar de vraag. Beiden hebben heel weinig met elkaar gemeen. De Maagd heeft een precieze, dwangmatige manier van leven en de Weegschaal benadert alles op een vlotte, gezellige en soms wat onverschillige manier. Voor de Weegschaal is het niet belangrijk dat alles in onderverdeeld in vakjes. Hij vindt alles prima als het maar geen gezeur oplevert. De Weegschaal houdt van de genoegens in het leven. Hij kan genieten van kunst en een groot sociaal leven. Als de Maagd van het leven geniet doet hij dat niet in een sociaal leven. Hij bekijkt kunst verstandelijk terwijl de Weegschaal zijn gevoel laat spreken. De Maagd kan zich ergeren aan de onzekerheid van de Weegschaal die steeds niet weet wat hij wil. Vaak zal de Maagd dan ook de knoop doorhakken. De Weegschaal vindt dat prima zolang het de rust maar niet verstoord. Voor de Weegschaal is gezelligheid en harmonie het allerbelangrijkste. De Maagd is over het algemeen nogal nerveus, heeft niet het vermogen om echt vriendelijk te zijn en kan uit zichzelf niet echt een gezellige sfeer creëren. Hij zal dus hierin moeilijk tegemoet kunnen komen aan de behoefte van de Weegschaal. De harmonie wordt vaak verstoord door zijn scherpe en kritische opmerkingen. De Weegschaal heeft grote behoefte aan bewondering. Helaas staat de Maagd niet bekend om het geven van complimentjes. Over het algemeen zal er veel van de Weegschaal komen omdat deze degene is die zich het makkelijkst aan kan passen.

Maagd met Schorpioen
Dit kan met wat goede wil tot een zeer goede relatie komen ondanks dat het hier wel eens hard tegen hard kan gaan. Beiden zijn nogal scherp van tong. Vaak ontstaat tussen beiden dan een soort steekspelletje dat door de intellectuele Maagd wordt gewonnen. De Maagd is in deze spelletjes niet zo gauw op zijn tenen getrapt als de Schorpioen. Die ziet nl. iedere scherpe opmerking als een persoonlijke aanval en wordt meteen fel. Het probleem bij deze twee tekens is het uiten van gevoelens. De Maagd verdringt zijn gevoel door zijn verstand en de Schorpioen, die heel veel gevoel heeft, kan zich hierin moeilijk uiten. De Maagd staat er om bekend dat hij niet echt erotisch is ingesteld. De Schorpioen kan, of heel temperamentvol zijn, of nog erger dan de Maagd, heel frigide zijn. Een koelere partner past het beste bij de Maagd maar zelfs die ziet zo’n koude partner niet als zijn ideaal. Beiden zijn tekens die hun werk goed willen doen en gaan niet voor halfslachtigheid. Beiden hebben ook een goed financieel inzicht. Beiden zijn eerlijk t.o.v. de ander en ondanks dat ze elkaar wel eens goed kwetsen, wordt dit voor lief genomen omdat er wederzijds vertrouwen in elkaar is. Dit is een goede basis om een relatie te beginnen.

Maagd met Boogschutter
Hier zijn heel wat verschillen die er voor kunnen zorgen dat dit niet lang stand kan houden. De Boogschutter bekijkt het leven vanuit een ideële  kant terwijl de Maagd meer de materialistische kant benadert. Dit kan voor moeilijkheden zorgen. De Maagd vindt dat de Boogschutter niet genoeg met beide benen op de grond staat. De Boogschutter vindt dat de Maagd veel te nuchter is en alle hogere gevoelens bij hem ontbreken. Deze bevindingen zijn niet altijd waar maar zo zien beiden elkaar. De Maagd is meer een stadstype waarin hij zijn eigen individuele vrijheid kan bewaren. De Boogschutter heeft een groter verlangen naar vrijheid dan de Maagd die zich wel aan beperkende voorwaarden wil onderwerpen. De Boogschutter voelt zich dan ook het beste in een omgeving waar geen druk van “de maatschappij” aanwezig is. Bij deze tekens is wel een goede basis aanwezig om eerlijk dingen met elkaar te bespreken. Zo kan er veel ergernis voorkomen worden. Ondanks dat kan ieders levensinstelling niet veranderd worden, maar met veel begrip is er altijd een mogelijkheid.

Maagd met Steenbok
Deze combinatie gaat meestal wel goed. De Steenbok is, net als de Maagd, nuchter en plichtsgetrouw. De Steenbok heeft van beiden wel de meeste doorzettingsvermogen. Hij heeft ook meer de behoefte om iets alleen te bereiken terwijl de Maagd het meer in teamverband zoekt. Geen van beiden heeft te sterke behoefte om de leiding te nemen. Moeilijkheid hier is dat beiden tekens geremd zijn in het uiten van hun gevoelens. Het kan dan zijn dat men elkaar niet genoeg aanvoelt. Samen met de sterk individualistische instelling van de Steenbok kan het zijn dat de Maagd zijn eigen weg gaat zoeken als hij het gevoel heeft dat het niet goed gaat tussen beiden. Beiden zijn wel erg behoudend en zullen dan ook steeds proberen om de bestaande band in stand te houden. De Steenbok is minder kritisch dan de Maagd maar laat zich ook niet zomaar iets wijs maken. Beiden zijn eerlijk en gewetensvol tegenover elkaar, waarbij de Steenbok eerder iets verzwijgt dan de Maagd om problemen te voorkomen. Ondanks dat zal de Steenbok toch geen conflict uit de weg gaan. Hij is bereid de consequenties van zijn handelen te aanvaarden. Dit tot groot genoegen van de Maagd. Het kan moeilijk zijn om tot een eerste contact te komen maar als het er eenmaal is en men heeft vertrouwen in elkaar zal het zeker een goede kans tot slagen hebben.

Maagd met Waterman
Door grote verschillen zal het voor beiden moeilijk zijn om elkaar aan te voelen. De Waterman wil opschieten en heeft veel nieuwe ideeën die hij zonder vooraf goed opgesteld plan ten uitvoer wil brengen. De Maagd zal eerst altijd alles van te voren nauwkeurig uitwerken. De Waterman is gesteld op zijn vrijheid wat bij de Maagd niet het geval is. De sociale instelling is bij de Waterman veel meer ontwikkeld dan bij de Maagd. Bijv. als beiden arts zijn, telt voor de Waterman de patiënt met zijn omstandigheden als eerste en bij de Maagd het ziektebeeld en dan pas de patiënt. De moderne ideeën waar de Waterman mee aankomt zetten vinden bij de Maagd geen gehoor. Deze houdt zich liever bezig met dat wat hij kent en betrouwbaar vindt. De Maagd loopt niet zo gauw warm voor nieuwe dingen omdat hij zich meteen afvraagt wat de nadelen zijn t.o.v. de voordelen. Hier houdt de Waterman zich niet mee bezig. Net zo min als dat hij afvraagt of de gevraagde prijs het wel waard is. Wil het slagen tussen deze twee tekens zullen beiden elkaar zoveel mogelijk vrij moeten laten. Beiden zijn wel altijd bereid problemen op te lossen door een goed gesprek.

Maagd met Vissen
Hier zijn twee tegenpolen. Beiden kunnen elkaar goed aanvullen en dit kan een goede verbintenis worden of een totale mislukking. De Vissen zijn idealistisch en zweven graag. De Maagd kan hier met zijn nuchtere en kritische instelling ingrijpen om te vorkomen dat de Vissen de realiteit uit het oog verliest en de dupe wordt van anderen. De Vissen is bijzonder goedgelovig en kan een makkelijke prooi vormen voor profiteurs. De Maagd wil altijd eerst zien en dan pas geloven. Het risico hier is dat de Maagd te realistisch is voor de Vissen. De Maagd confronteert de Vissen teveel met feiten van het harde leven. De Vissen probeert de hardheid van het dagelijkse leven te ontvluchten door steeds in een droomwereld te leven. Bij een te harde confrontatie zal de Vissen ook wegvluchten van de Maagd. De Vissen is een gevoelsmens en de Maagd leeft vanuit zijn verstand. Dit kan problemen geven in de communicatie. Beiden kunnen zich niet inleven in de ander. De Vissen is door zijn grote gevoeligheid bijzonder kwetsbaar en de Maagd staat bekend om zijn scherpe, kritische opmerkingen. Hierdoor kan de Vissen zich steeds meer terug gaan trekken. De Vissen heeft behoefte aan menselijke liefde wat voor de Maagd moeilijk is om te geven. De Vissen is geïnteresseerd in het paranormale en godsdienstfilosofie wat voor de nuchtere Maagd larie. Die houdt zich liever bezig met exacte wetenschappen. Wanneer rekening kan en wil houden met deze verschillen is er een kans van slagen voor deze tekens.

 

Plaats een reactie
 
 
Alle combinaties
Ram ^
Stier _
Tweelingen `
Kreeft a
Leeuw b
Maagd c
Weegschaal d
Schorpioene
Boogschutter f
Steenbok g
Waterman h
Vissen i
 

elementen
tegenpolen
onbereikbaar

 

sitemap © 2005-2020 – alle rechten voorbehouden - disclaimer