Sterrenbeelden
Astrologie - Tarot - Kunst
sterrenbeelden
 
home energie astrologie tarot inzicht consulten   contactWeegschaal

  • 23 september – 23 oktober
  • Vertegenwoordiger van het 7de huis
  • Planeet: Venus
  • Element: Lucht
  • Kleur: Roze - Hemelsblauw
  • Lichaam: Huid – Nieren – Lendenen
  • Tegenoverliggend teken: Ram
Karakterbeschrijving
Sterrenbeeld Weegschaal

Alles wat met schoonheid, kunst, luxe en harmonie te maken heeft staat onder invloed van het teken Weegschaal. Hij is dol op niks doen, lekker luieren en zal graag onprettige werkzaamheden aan een ander overlaten. Dit teken is een zacht, vredelievend teken en houdt absoluut niet van ruzie of strijd. De Weegschaal vindt het belangrijk dat iedereen het naar zijn zin heeft. Iemand kwetsen is uiteindelijk het laatste wat hij wil.

Het is een teken dat altijd aan het wikken en wegen is om de gulden middenweg te zoeken. Het geeft vaak een beeld naar de ander toe van besluiteloosheid en met alle winden meewaaien. Dit wordt veroorzaakt door twijfel en onzekerheid omdat de Weegschaal alleen het goede wil doen voor iedereen en ook door iedereen aardig gevonden wil worden. De Weegschaal is teken wat altijd twijfelt, dus ook aan zichzelf, en heeft de bevestiging nodig vanuit zijn omgeving. Dit is voor de Weegschaal heel belangrijk en geeft hem het gevoel dat wat hij doet ook goed is. Complimentjes, aandacht en bewondering zijn dus niet alleen fijn om te krijgen maar ook nodig om zekerheid te creëren.

Uiterlijke kenmerken
De Weegschaal heeft lichte tot bleke huid met meestal blond haar maar dit kan een enkele keer ook rossig zijn. Het gezicht heeft zachte trekken, is ovaal van vorm en heeft blauwe ogen. Alles is vrouwelijk gevormd met zachte lijnen. De heupen zijn vaak vol en breed. De onderbuik sluit hier op aan en is ook vol. De weegschaal heeft zijwaartse beweging tijdens het lopen met de heupen als zwaartepunt. De borsten zijn vaak in verhouding wat kleiner. Handen en voeten in het midden breder dan de rest. De stem is soms wat kinderlijk met een vragende ondertoon.

De balans van de Weegschaal
De Weegschaal is een teken wat alles graag in de juiste balans wil hebben. Ieder krijgt zijn deel. Het is voor dit teken heel erg belangrijk dat hij in een situatie of omgeving verkeerd waarin een goede harmonie aanwezig is. Als de harmonie even uit balans gaat is de Weegschaal altijd bereid om zich er voor in te zetten dat de balans weer terugkomt. De Weegschaal is bereid om hier heel ver in te gaan. Misschien soms wel te ver en zichzelf hierbij uit het oog verliest. Altijd zal de Weegschaal, indien nodig, geven. Geven om ervoor te zorgen dat de ander bereid is om mee te gaan in de harmonie waar de Weegschaal zich zo prettig in voelt. Niet iedereen gaat daar zo makkelijk in mee en de Weegschaal is dan ook altijd flink aan het wikken en het wegen met zichzelf en de situatie. De juiste balans van de Weegschaal geldt niet alleen voor de harmonieuze sfeer maar ook voor gerechtigheid. Vrouwe Justitia valt ook onder dit teken. de Weegschaal zorgt voor de juiste verhouding in het uitdelen van straffen. Al naar gelang krijgt ook op dit gebied hier ieder zijn deel wat hem toekomt. Vrouwe Justitia draagt een blinddoek waardoor ze niet kan worden beïnvloed en zo de juiste straf kan afwegen.


Alles wat met schoonheid(salons), luxe, kleding en kunst te maken heeft valt onder de Weegschaal. De Weegschaal is een verfijnd teken en wil zich graag met dit soort dingen omringen. Genieten van het luie leventje is hier ook een onderdeel van. Een ander onderdeel van de Weegschaal is de verbinding d.m.v. contracten en overeenkomsten.

 

 

Plaats een reactie
 
Ram ^
Stier _
Tweelingen `
Kreeft a
Leeuw b
Maagd c
Weegschaal d
Schorpioen e
Boogschutter f
Steenbok g
Waterman h
Vissen i
Bereken hier
je Ascendant

Wat Weegschaal kan leren van Ram

knopen zijn er om doorgehakt te worden

je wil doorzetten is duidelijk voor anderen

teleurstellingen zijn er niet om voor je uit te schuiven

 

 

 

 

 

 

sitemap © 2005-2020 – alle rechten voorbehouden - disclaimer