Sterrenbeelden
Astrologie - Tarot - Kunst
sterrenbeelden
 
home energie astrologie tarot inzicht consulten   contactSchorpioen

  • 24 oktober – 22 november
  • Vertegenwoordiger van het 8ste huis
  • Planeet: Pluto
  • Element: water
  • Kleur: Zwart – Bordeauxrood
  • Lichaam: Genitaliën – Blaas – Urinewegen
  • Tegenoverliggend teken: Stier
Karakterbeschrijving
Sterrenbeeld Schorpioen

Wie heeft er ooit een geiser van dichtbij gezien?? Degene die dat heeft meegemaakt weet dat het dan oppassen geblazen is. Het hete goedje broeit en borrelt onder de grond voor zolang het nodig is en dan ineens komt het eruit. Zo werkt het ook met de Schorpioen. De gevoelens en emoties zijn bij de Schorpioen heel sterk en intens aanwezig. Je ziet ze niet omdat de Schorpioen er niet van houdt om hier mee te koop te lopen. Alles is netjes diep van binnen opgeborgen. De Schorpioen houdt ten aller tijde zijn “stalen gezicht” en zal zich zelden of nooit laten kennen. Het is niet dat hij het niet wil, maar meer dat hij het niet kan. Dit alles heeft te maken met de kans op gezichtsverlies en de angst om uitgelachen te worden. Deze twee dingen zijn het ergste die de Schorpioen kunnen overkomen. Mocht dit toch een keertje gebeuren, dan zal de Schorpioen er alles aan doen om degene die hem dat heeft aangedaan terug te pakken. De Schorpioen heeft een enorm groot geheugen en vergeet niet gauw iets. Hij heeft daarbij een enorm geduld en kan, als het moet, lang ergens op wachten als het voor hem belangrijk is. Hij bezit een intrigerende magnetische kracht en al snel voelt men zich aangetrokken tot deze stille en niets-loslatende persoonlijkheid. Dit is een teken van zwart-wit, alles of niets, jij of ik. Er is geen middenweg, alleen maar uitersten. Het is het overlevingsinstinct wat heerst. De Schorpioen zal de strijd die daardoor ontstaat niet uit de weg gaan maar op zijn eigen ondergrondse manier bevechten. Toch is het niet alleen maar gevaarlijk in de buurt van de Schorpioen. Er is ook een grote helende kracht die van dit teken uitgaat. Deze is net zo intens als alle andere gevoelens en emoties van de Schorpioen. Wanneer je jezelf door deze kracht laat aanraken, zul je een gevoel ervaren wat geen ander teken je kan geven. Het raakt je, net als de rest van de Schorpioen, diep in je ziel.
Uiterlijke kenmerken
Het lichaam van de Schorpioen is vierkant en vast. Het haar is dik tot zeer dik. Het is donkerblond tot zwart krullend. Er is overal op het lichaam veel haargroei aanwezig. De wenkbrauwen zijn zwaar, borstelig en kunnen soms wat omhoog staan. De ogen zijn donker en intens. Ze hebben een prik in de ogen waarbij men het gevoel krijgt dat ze door de ander heen kijken. De lippen zijn vol en vlezig. De mondhoeken zijn naar beneden afhangend. Het gebit is grof. Het gezicht kan de vogelvorm hebben (met haviksneus) of is vierkant en zonder uitdrukking. De handen en voeten zijn vierkant en stevig. De stem is zwaar en donker. Alles straalt oerkracht uit.

Het gezicht van de Schorpioen
Het gezicht van de Schorpioen verbergt vele geheimen. Alle emoties worden hier achter verstopt. Degene die hem echt goed bekijkt zal zien dat het gezicht bijna bewegingloos is. Alleen de ogen bewegen en ook deze hebben een blik waar weinig uit op te maken is. Ze registreren wel alles en de informatie die ze registeren wordt goed opgeslagen om niet meer te vergeten. De echte Schorpioen is geen bewegelijk type. Voor de Schorpioen is iedere beweging of uiting van emotie alsof hij een stukje van zichzelf blootgeeft. Iets blootgeven doet de Schorpioen niet graag. De Schorpioen houdt zichzelf strak in de plooi en zal niet gauw iets laten merken. De angst voor gezichtsverlies is te groot. De kracht die de Schorpioen heeft om er voor te zorgen dat hij zijn gezicht niet verliest is heel groot. Dit kost soms wel enorm veel energie. Het kost soms zoveel energie dat het ten koste kan gaan van een deel van hemzelf. Maar de Schorpioen geeft liever een deel van zichzelf op dan dat hij zijn gezicht verliest.


De Schorpioen regeert over alles wat met het verborgene te maken heeft, de onderwereld en de occulte wereld. Zwarte en witte magie horen ook bij dit teken. Verder hoort bij de Schorpioen onder meer nog seksualiteit, de dood, erfenissen en het de- en regeneratieproces.

 

 

 

 
 
Ram ^
Stier _
Tweelingen `
Kreeft a
Leeuw b
Maagd c
Weegschaal d
Schorpioen e
Boogschutter f
Steenbok g
Waterman h
Vissen i
Bereken hier
je Ascendant
Wat Schorpioen kan leren van Stier

ontspanning komt voor de volgende horde

inzicht te uiten zodat anderen er ook iets aan hebben

elk oordeel is een vooroordeel als het nergens op gebaseerd is

 

 

 

 

 

 

sitemap © 2005-2020 – alle rechten voorbehouden - disclaimer