Sterrenbeelden
Astrologie - Tarot - Kunst
sterrenbeelden
 
home energie astrologie tarot inzicht consulten   contactBoogschutter

  • 23 november – 21 december
  • Vertegenwoordiger van het 9de huis
  • Planeet: Jupiter
  • Element: Vuur
  • Kleur: Paars (donker violet) – Indigo blauw
  • Lichaam: Heupzenuw – Dijbenen – Bekken – Spieren
  • Tegenoverliggend teken: Tweelingen
Karakterbeschrijving
Sterrenbeeld Boogschutter

Het hogere en het lagere samen in één.  Dat kan niet anders dan soms de nodige innerlijke spanning veroorzaken. En dat is precies wat de Boogschutter nodig heeft. “Het hogere”, de filosoof, is zijn geestelijk vermogen om de realiteit te zien en te weten hoe het leven in elkaar steekt (ook op spiritueel gebied). “Het lagere”, de drift, is het paard, zijn dierlijk instinct dat hem opdrijft om steeds andere idealen na te jagen. De Boogschutter vind het heerlijk om voor zichzelf een doel te stellen en deze na te jagen. Het is het ideaalbeeld wat hij op dat moment ziet. Heeft hij zijn doel bereikt dan is de lol er vaak al snel vanaf omdat het ideaal niet blijkt te voldoen aan het beeld wat hij er van had. Dat dit de nodige teleurstellingen brengt is duidelijk. Maar de Boogschutter treurt niet. Hij gaat even vrolijk weer verder om een nieuw ideaal na te jagen. Het is “het lagere” in hem wat de onrust veroorzaakt. Waar hij soms liever niet aan wil toegeven maar wat hij niet kan negeren. Hij heeft het idee dat er altijd ergens een idealer plaatje bestaat. De Boogschutter is een teken wat het hart op de tong draagt en alles zegt wat in hem opkomt. Niet iedereen kan dit waarderen, zeker niet in gezelschap. Ondanks dat heeft de Boogschutter een bepaalde manier van dingen brengen dat niemand hem echt iets kwalijk neemt en rolt hij met de nodige humor overal doorheen.
Uiterlijke kenmerken
Het lichaam van de Boogschutter is lang en bewegelijk waarvan het onderlichaam in verhouding voller en groter is dan het bovenlichaam. Vooral billen en bovenbenen (dijbenen). De neus is groot en aan de punt wat voller. De ogen staan dicht bij de neus en kunnen alle kleuren hebben. De mond is groot waarbij de bovenkaak wat meer naar voren staat. De hals heeft de vorm als die van een zwaan. De taille van de Boogschutter is in verhouding iets langer door een extra “verlengstuk” wat er tussen zit. De ledematen zijn lang en dun. Het haar is wat sluik waarvan altijd een lok over het voorhoofd valt. De mondhoeken zijn iets omhoog gericht alsof er steeds een geheimzinnige glimlach waarvan alleen de Boogschutter weet waarom die er is.

De idealen van de Boogschutter
Dit is een teken van pieken en dalen. Hij zit vol met idealen. Idealen die, voor hem, duidelijk zichtbaar en haalbaar zijn. Meerdere malen schiet hij zijn pijlen op het gewenste doel af om uiteindelijk één er van raak te schieten. Het enthousiasme om het gewenste doel na te jagen is groot en de Boogschutter kan hier helemaal in op gaan. Soms zelfs zo erg dat hij alles om hem heen vergeet. Daarbij vergeet hij ook de realiteit. Niet alle idealen die de Boogschutter ziet voldoen hieraan en spatten als een zeepbel uit elkaar. Zijn ze wel haalbaar dan is het uiteindelijke resultaat veel minder dan hij had verwacht wat een grote teleurstelling oplevert. In de verwachting ligt ook vaak de oorzaak van de teleurstelling. De verwachting is bij het najagen van een ideaal vaak erg groot. Zo groot dat het niet overeenkomt met de realiteit. Als dan achteraf blijkt dat het resultaat niet is wat hij had verwacht gaat hij even vrolijk weer op zoek naar een nieuw ideaal. De reden van dit steeds terugkerend gebeuren en de onrust die in de Boogschutter aanwezig is heeft te maken met de leegte die hij diep van binnen voelt. Deze leegte ontstaat doordat zijn lagere instinct de overhand heeft en alle energie opslokt. Het hogere in hem wordt onderdrukt maar heeft behoefte aan geestelijke vervulling.


Bij de Boogschutter hoort alles wat met het hogere geestelijke leven te maken heeft. Dit kan hij vinden in verre reizen die geestverruimend kunnen werken, godsdienst, religie, filosofie en zelfrealisatie. Hij is het teken van hogere studies en de leraar (van het leven). De Boogschutter staat voor het uiteindelijke levensdoel.

 

 

 


 
 
Ram ^
Stier _
Tweelingen `
Kreeft a
Leeuw b
Maagd c
Weegschaal d
Schorpioen e
Boogschutter f
Steenbok g
Waterman h
Vissen i
Bereken hier
je Ascendant

Wat Boogschutter kan leren van Tweelingen

dagelijkse dingen zijn ook belangrijk

spelen is ook een vorm van leren

hardlopers zijn vaak doodlopers

 

 

 

sitemap © 2005-2020 – alle rechten voorbehouden - disclaimer