Tarot, de kaarten uitgelegd
Astrologie - Tarot - Kunst
betekenis per kaart
 
home energie astrologie tarot inzicht consulten   contactTarot
wat is het
getallen
kleuren
series
leggingen
kaarten
 
dwaas
magiër
hogepriesteres
keizerin
keizer
hogepriester
geliefden
zegewagen
kracht
heremiet
rad van fortuin
gerechtigheid
gehangene
dood
gematigdheid
duivel
toren
ster
maan
zon
oordeel
wereld
 
staven
zwaarden
pentakels
bekers
 
 
 
 
 
 

De Toren
doorbraak

De Toren

Algemeen
De Toren staat voor heftige onverwachte gebeurtenissen, verwoesting en bevrijding. De kaart staat voor de zekerheid die je denkt te hebben. Plotseling, uit het niets, worden deze zekerheden onder je voeten uit geslagen en komt alles op los zand te staan. Het kan gaan om gedachteflitsen, overtuigingen, inzichten, zekerheden op het werk of in relaties en vriendschappen. De kaart geeft aan dat situaties “te klein” zijn geworden voor je. Het is moeilijk om zekerheden op te geven en te kiezen voor verandering, ook als dit dringend nodig is. De Toren zorgt met een heftige schok dat alles open wordt gebroken. De doorbraak wordt in eerste instantie gezien als bedreigend omdat je zekerheden oplossen. Als je eenmaal gewend bent aan de nieuwe situatie komt er opluchting. Je ziet dan in dat deze schok nodig was en je van oude ballast heeft bevrijd.

Werk
In je werk kan De Toren staan voor het ineenstorten van datgene wat je hebt op gebouwd. Dit kan bijv. een loopbaan zijn, een onderneming of een project. De Toren doet dit op een ingrijpende manier en kan staan voor het krijgen of zelf nemen van ontslag. De kaart zorgt er voor dat verstikkend werk of het te star vasthouden van zekerheid opengebroken wordt. Je werk en omgeving wordt dan levendiger en vrijer zodat je jezelf beter kunt ontplooien. Zodra je van de heftige schok hersteld bent komt er een zucht van verlichting dat je bevrijd bent en dat het dringend nodig was.

Liefde
In relaties geeft De Toren aan dat de veilige muur die je om jezelf heen hebt gebouwd plotseling wordt weggeslagen. Je wordt door een heftige schok in het diepst van je ziel geraakt. De kaart kan staan voor een ommekeer wanneer je te veel vast wilt houden aan zekerheid. Hierdoor kan het zijn dat je jezelf vastklampt aan een relatie die eigenlijk niet meer goed is voor je. De Toren kan ook aangeven dat je jezelf verstopt achter een gedrag van koelheid en starheid en nu plotseling jezelf openstelt voor een relatie.


Vragen
Wat moet er opengebroken worden?
Waar moet ik mezelf van bevrijden?
Zit ik gevangen in vastgeroeste patronen?
Wat hou ik krampachtig in stand?

Plaats een reactie
 
De Toren
plotseling, doorbraak, ineenstorting, ontsteltenis, donderslag bij heldere hemel, ingrijpende verandering van oude patronen, bevrijding.

Doorbraak
is soms nodig, patronen zijn vastgeroest en geven geen ruimte meer voor groei en nieuwe ontwikkeling.

De bom barst, situaties veranderen ingrijpend en gaan gepaard met heftige emoties.

Dat wat al voor langere tijd vast zat door verstarring en een te grote drang naar zekerheid wordt opengebroken.

Het is de ontsteltenis die je ervaart wanneer je een ingrijpende verandering meemaakt.

Alle zekerheden waar je aan vast hield vallen weg. Chaos en angst komen in je op. Wanneer je straks gewend bent aan de nieuwe situatie, zul je merken dat deze beter voor je is dan de oude.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sitemap © 2005-2020 – alle rechten voorbehouden - disclaimer