Energieveld
Astrologie & Tarot
ruim denken
 
home energie astrologie tarot inzicht consulten   contactDe ruimte is één groot energieveld
Een veld waarin van alles aanwezig is. Overal in en om ons heen zit energie. In de lucht, in het water en in de materieële wereld. De energie is de basis voor al het leven. Ons zonnestelsel is heel groot maar is een klein onderdeel van het geheel. De planeten in ons sterrenstelsel hebben de meest directe invloed op ons.

Energie is een vibratie of trilling en kan voorkomen in verschillende frequenties. Deze frequenties worden gevormd door de krachten die werkzaam zijn in het heelal. Iedere planeet heeft zijn eigen krachten en uitwerking hiervan. De mogelijkheden hiervan zijn legio.


Elke planeet heeft ook zijn eigen kleuren. Energie is een trilling waardoor licht en warmte wordt gevormd. Hoe sterker de trilling, hoe feller het licht. Zo ontstaan kleuren. Iedere kleur heeft een bepaalde frequentie. Korte of lange energiegolven geven warmere of koudere kleuren. Licht is niet alleen wit. Wit is de kleur waarin alles van de juiste hoeveelheid aanwezig is.


Energieveld van de mens
Wij als mens bestaan voor 70% uit water en hebben zout nodig. Hierin wordt onze energie opgeslagen. De mens is een ster, net als de Zon, en laat de wereld om zich heen draaien. De mens creëert zijn eigen energie door een aantal chemische reacties. Denken en voelen zijn ook chemische processen. Ieder mens heeft een trilling en geeft licht. De verschillende kleuren zijn de aanwezige energieën in ons. Dan is er ook nog het licht van ons bewustzijn. Hoe groter ons bewustzijn hoe helderder het licht in ons hoofd. Waar bewustzijn groeit wordt ruimte vrijgemaakt om licht binnen te laten. Meer kennis en wijsheid geven ons ook "verlichting". Zie ook: elementen

Het lichaam is de fysieke vorm van onze energie en wordt gevormd door de gedachten. Energie volgt nl. de gedachte. Eerst is er een idee, de gedachte (geest), die daarna concreet gemaakt kan worden, de uitvoering (lichaam). Astrologisch gezien wordt de geest gevormd door de planeet Mercurius (Tweelingen). Het lichaam wordt, astrologisch gezien, gevormd door de planeet Venus (Stier).

Mercurius en Venus zijn dubbelplaneten en vertegenwoordigen allebei een lucht- en een aardeteken. Geest en lichaam zijn ook met elkaar verbonden of eigenlijk allebei hetzelfde alleen beiden in een andere vorm. Mercurius en Venus zijn de enige twee planeten die nooit meer dan 60° van de Zon verwijderd zijn. Als dit wel zo is worden ze weer naar de Zon toegetrokken. De Zon geeft het "IK" aan. Deze drie-eenheid staat onlosmakelijk met elkaar in verbinding.

Omdat wij voor een heel groot deel uit water bestaan en maar voor een heel klein deel uit vaste vorm is de energie in ons goed merkbaar. Hij is zo sterk dat hij een stuk door ons lichaam heen straalt. De energie is altijd in beweging. Het komt boven op de kruin binnen en gaat via chakra´s (soort tandwielen) door de rest van het lichaam naar beneden. Hier komt het bij de voeten weer naar buiten en gaat het de aarde in. Het is ook belangrijk voor mensen om te aarden anders kan de energie niet goed doorstromen. Niet goed aarden is net zo slecht als de kruin ergens te veel voor open stellen.

Mensen die aura´s kunnen waarnemen hebben een sterker vermogen om waar te nemen dan die het niet kunnen. De kleuren zijn niets anders dan trillingen van energie en die zijn voor sommigen zichtbaar.

Ook het feilloos aanvoelen van de energie van anderen kan bij de één sterker ontwikkeld zijn bij de ander. Het heeft er mee te maken dat men vanuit emoties leeft (element water). Deze frequentie is zo dun dat hij overal kan komen.

Mogelijkheden met energie
Er zijn veel verschillende manieren om energie te bewerken.

Alles wat in het heelaal mogelijk is kan ook op Aarde gerealiseerd worden. Het kan alleen op een aardse manier mogelijk zijn. Bijv. energie kunnen wij hier alleen realiseren door middel van energiecentrales. De stroom wordt opgewekt uit de atmosfeer en moet eerst getransformeerd worden voor het via apparaten en kabels de huiskamer binnen gebracht kan worden. Het is niet mogelijk om het direct uit de atmosfeer te gebruiken zoals dit in het heelal wel gebeurt.

Energie is in alles aanwezig. Het kan in materie zitten, dan wordt de energie statisch en kan alleen maar "aanwezig zijn". Er zit geen leven in. Het kan ook in de lucht zitten, dan is de uitwerking vluchtig en minder sterk. Water is de beste geleider voor energie. Vooral zout water. Zouten staan er om bekend dat het energie kan vasthouden als een soort batterij of accu. Belangrijk is dat energie altijd in beweging moet blijven.


Energieveld van de mens


Energie heeft geen begin of einde, het kan alleen transformeren.

 
Datum:  
 
Kennis
Initieert
Inzicht
Bescheidenheid
Verfijnt
Meditatie
Geduld
Transformeert
Gedrag
Kracht
doet
Vruchten Rijpen

 

sitemap © 2005-2020 – alle rechten voorbehouden - disclaimer