Energieveld
Astrologie & Tarot
in balans
 
home energie astrologie tarot inzicht consulten   contact 

De wisselwerking van energie
Wat aanwezig is in het Universum is ook aanwezig in de mens en wat aanwezig is in de mens is ook aanwezig in het Universum. Gedachten en gevoelens in de mens zijn ook aanwezig in het grote energieveld. Ze worden hierin opgenomen om met de stroming ervan te worden meegevoerd. Zie ook:
krachten –-> energiegolven.

Zo kan het zijn dat jouw gedachten of gevoelens worden meegevoerd en terechtkomen bij een ander. Bij wie dit terechtkomt is afhankelijk van de frequentie. De ontvanger zal qua niveau van denken en voelen op dezelfde frequentie afgestemd moeten zijn om de impuls te kunnen ervaren. Ook kan het zijn dat je zelf gedachten of gevoelens ontvangt van iemand anders die deze het Universum in heeft gestuurd. Uiteindelijk is iedereen verbonden met het universele netwerk van energie. Zie ook: draadloos --> gevoelens en gedachten


De mens als Zon
De Zon is de generator van licht en warmte vanuit zijn eigen kern. Dit doet hij door zichzelf onder druk te zetten met de wil om dingen te laten zien. Hij creëert zelf energie en is de gever van leven en kracht. De Zon is sterk en heeft de kracht om aanwezig te durven zijn. Hij is het individu, de eigen wil en bepaalt dus zelf. Hij is zelfbewust, vol zelfvertrouwen, heeft respect voor zichzelf en anderen, is hartelijk, gul, eerlijk, licht en open, zelfstandig, behoud altijd zijn waardigheid, is vitaal en heeft de kracht om te geven vanuit zichzelf. Zolang er kracht en energie is zal de Zon altijd blijven geven. Alle energie is gericht op het stralen naar buiten toe zodat anderen de energie kunnen zien en voelen.

Mensen die als zon in het leven staan zijn zelfstandig, zelfbewust en vormen hierdoor ook zichzelf. Zij hebben niemand nodig om hen energie als voeding te geven, zij creëren hun eigen energie en kracht en bepalen daardoor voor een heel groot deel zelf hoe en waarmee ze in het leven staan. Door een goed inzicht, of groot bewustzijn, zijn ze in staat veel in de juiste perspectief te zien en te relativeren. De positieve houding die ze in het leven hebben genereert energie voor anderen die zich hier graag aan blootstellen, opwarmen en optrekken. Deze mensen hebben de kracht om de ander te bewonderen, iets te gunnen en in het licht (zonnetje) te zetten.


Omdat de negatief denkende mens niet begrijpt waarom de positief denkende mens zo sterk kan zijn en zich zo goed kan voelen is hij erg afgunstig. Dit is vaak ook de reden waarom de positieve energie wordt afgewezen. Juist als hij hiervoor open zou staan en dit zou toelaten in zijn systeem komt er meer licht en dus ook inzicht in het positief denken.

De balans
Overal in de ruimte en om ons heen is van dat wat er is ook altijd een “dat wat er niet is”, oftewel een tegenpool, een oppositie. Het Yin en Yang, zwart tegenover wit of positief versus negatief. Beiden polen houden elkaar continu in stand.

Daar waar mensen als Zonnetjes kunnen zijn en leven, zo zijn er ook Zwarte Gaten onder ons aanwezig. Deze twee zijn in het Universum elkaars tegenpool en dus ook in onze wereld.


De mens als Zwart Gat
Een Zwart Gat is een energieslurper. Hij heeft geen eigen wil en kracht om zelf te creëren of te bepalen. Dit laat hij over aan de ander. Hij teert op negatieve energie, absorbeert deze uit de atmosfeer en van anderen. Een Zwart Gat kan daardoor alleen maar nemen, klampt zich graag vast aan anderen, is vaak niet zelfbewust en niet gelukkig met zichzelf. Positieve energie is niet bruikbaar en wordt daarom afgestoten. Het heeft allerlei spullen uit de buitenwereld en problemen, angsten en onzekerheden van anderen nodig om te kunnen bestaan. Een Zwart Gat heeft hierdoor een zuigende werking in zijn omgeving. Het heeft grote behoefte aan aandacht, zorg en bevestiging.

Mensen die als Zwart Gat in het leven staan, zitten vol angst, onzekerheid, twijfel, complexen, voelen zich vaak minderwaardig, klagen veel, teren op problemen van zichzelf maar ook zeker op die van anderen. Ze hebben altijd wat. Ook hebben ze vaak een verminderde weerstand wat een kwakkelende gezondheid geeft. Een Zwart Gat heeft een zware energie, is somber en ziet de dingen vaak alleen maar negatief (zwartgallig). Ze kunnen ook alleen maar negatief denken. Deze mensen zijn onzelfstandig, erg afgunstig en hebben anderen nodig om hen ondersteunen. Hierdoor heeft een Zwart Gat een sterk consumerende werking en houdt veel er van ook vast.


Aan de andere kant is het voor de positief denkende mens belangrijk dat hij er voor moet waken om niet alleen maar bezig te zijn met geven en stralen. Het kan zo’n sterke straling of aanwezigheid opleveren dat het anderen verblindt. Omdat ze hem dan niet meer kunnen of willen zien wordt aan het doel van het geven van levenskracht voorbij geschoten.

Plaats een reactie
 
Datum:  

sitemap © 2005-2020 – alle rechten voorbehouden - disclaimer