Energieveld
Astrologie & Tarot
elementen
 
home energie astrologie tarot inzicht consulten   contactVast (materie)
De vaste vorm is datgene in het lichaam wat hard is zoals: gebit, nagels en botten. Deze vorm kan bijna geen energie vasthouden. De energie die hierin aanwezig is heeft een statische vorm. Energie kan in de vaste vorm niet vrij bewegen. De huid heeft een hoorn laag die vrij stevig is. Toch is deze flexibel genoeg om te bewegen. Het zit  tussen vast en vloeibaar in. Het laat energie naar buiten toe uitstralen maar houdt ook redelijk wat energie vast.


Vloeibaar (water)
De vloeibare vorm is de beste geleider voor energie. Dit is het zielenleven. Het lichaam bestaat voor ca. 70% uit water. De energie zit in het water wat weer bijeen wordt gehouden door het lichaam. De energie is hierin al meer vrij dan in de vaste vorm. De kracht van de vloeibare vorm is het sterkst zichtbaar in de ogen omdat die als enige in water "blootliggen". De rest van het lichaam is omhuld met huidweefsel wat de uitstraling vasthoudt en afremt.


De Bron
De met energie geladen elementen keren altijd terug naar de bron. Hierbij zal hun energie altijd in de ether blijven bestaan
Water: circuleert (ziel)
Aarde: verteerd (lichaam)
Vuur: brandt op (wilskracht)
Lucht: lost op (geest)


Basis
De eerste benodigdheden om (aards) leven te creëren zijn:

Energie

Water – als geleider van energie en nodig voor oplossing, dit zorgt voor flexilbiliteit en diversiteit.

Zout – functioneert als een soort accu en houdt energie vast.

Kwik – zorgt voor verbinding en geleiding van energie, geeft licht. (hersenen)

Zwavel – zorgt voor vorming en verbinding van eiwitten (maken van cellen).

De functie van cellen verandert als de structuur ervan veranderd wordt.

Straling – kan energie beïnvloeden en modificeren.

Vuur (wilskracht)
Dit is een vorm die niet zichtbaar is maar wel merkbaar. Door werking van krachten ontstaat de stuwende energie. De wilskracht van de mens. Het is de kracht die de mens vooruit duwt en in beweging zet. Deze stuwende kracht staat niet op zichzelf maar wordt altijd door druk van andere krachten gecreëerd. De hoeveelheid vuur of stuwende kracht geeft bij de mens aan hoe groot en sterk de activiteit en wilskracht is.


Lucht (gas)
Dit is de vrije energie in de vorm van de geest. Deze bestaat uit gas geladen met elektriciteit wat in de mens aanwezig is. Deze vorm van energie heeft te maken met het bewustzijn van de mens. Degene die deze vorm kan waarnemen ziet een geheel van energie, in sterke heldere kleuren, die knispert en knettert zoals elektriciteit dat doet. Aan de bovenkant van deze energie zit een bol* met stralend wit licht. (bewustzijn)
In het heelal worden sterren geboren in nebulae (gaswolken)* Een bol stralend wit licht, ons bewustzijn. Vergelijk het met een (aardse) gloeilamp. Afhankelijk van het aantal Watt geeft de lamp een beetje, wat meer of heel veel licht.

Een gloeilamp werkt d.m.v. een draadje waar energie doorheen gaat. Meer Watt is meer trilling en dus een hogere frequentie met meer licht.

Zo ook ons bewustzijn: hoe groter het groeit, hoe hoger de frequentie wordt, ons meer verlicht en gaat stralen.


Vroeger werden heiligen afgebeeld met een aureool. Deze licht- of stralenkrans geeft aan dat zij een zeer verlicht persoon waren met een heel groot bewustzijn. Zo groot dat het voor een deel buiten henzelf straalde.


Plaats een reactie
 
Datum:  
 
Alchemy

sitemap © 2005-2020 – alle rechten voorbehouden - disclaimer