Energieveld
Astrologie & Tarot
hoger denken, één groot bewustzijn
 
home energie astrologie tarot inzicht consulten   contact


 

Bewustzijn door waarneming
Het oog is een zintuig of orgaan voor waarneming. Wanneer het oog wordt geprikkeld door licht zal het hierover informatie naar de hersenen sturen. Het licht dat het oog ontvangt zorgt er voor dat we kunnen zien. Tegelijkertijd straalt het oog ook licht uit om onszelf zichtbaar te maken. In de ogen zien we wie de ander is en vertellen we wie wij zelf zijn.


Een blik op iemand werpen is aandacht geven aan de ander. Aandacht is je licht laten schijnen op iets of iemand. Aandacht is dus Licht. Je geeft je aandacht aan die- of datgene wat voor jou belangrijk is.

Dat wat je aandacht geeft groeit en daar is het uiteindelijk ook voor bedoelt. Om licht te geven aan anderen zodat deze gestimuleerd worden en op die manier hun kwaliteiten en vaardigheden verder kunnen ontwikkelen. Licht stimuleert groei.


Waarneming
als geboorte van bewustzijn.
Het eerste moment dat je je ogen opent, de eerste blik of kijk in de “ruimte” om je heen, is de geboorte van bewustzijn. De geboorte van een nieuw licht. Alles wat we na deze eerste blik waarnemen is de voeding om ons bewustzijn, ons licht, groter te laten groeien.

Het is zo dat er pas iets "is" als het wordt waargenomen. Eerder kan het er niet "zijn". Ook wij, op ons microniveau, hebben een spiegel of de waarneming van de ander nodig om onszelf goed te leren kennen en bewust te worden van ons Zijn.

Zo ook in het Universum. Een Ster kan geboren worden en licht gaan geven maar krijgt pas echt bestaan op het moment dat deze ook wordt waargenomen.


Lage verdichte energie:
dikke trage frequentie = aards of fysiek leven

Hoge vrije energie:
luchtige snelle frequentie = spiritueel of geestelijk leven

Hoger niveau
De Zon is een bewustzijn op veel hoger niveau en kijkt naar ons. Astrologisch gezien staat de Zon voor creator, licht, warmte, bewustzijn, het ego en de ogen. De Zon schijnt zijn licht op ons en geeft ons daarmee zijn aandacht.

Maar op deze manier neemt hij ons ook waar want in het licht zijn we zichtbaar. Hij kijkt naar ons en geeft ons aandacht zodat wij ons kunnen ontwikkelen. Interactie met de Zon: wij koesteren ons in zijn licht en warmte en geven hem een podium en de aandacht die hij nodig heeft om te stralen.


Daar waar licht is wordt alles zichtbaar. Zolang wij worden waargenomen door de Zon zijn we voor het Universum zichtbaar, krijgen we aandacht, warmte en de kans om onszelf te ontplooien en te groeien naar een hoger bewustzijn.


Het Universum of de Kosmos bestaat omdat de mens het bewust waarneemt, want hoe kan er zonder bewustzijn iets bestaan? Het Universum leert zichzelf kennen door ons en krijgt daardoor bezieling. Wij leren onszelf kennen doordat we het Universum bewust waarnemen


Alles is licht
De hersenen zijn de fysieke vorm van onze geest, geprikkeld door energie (licht)

Hoe meer prikkels van waarneming, oftewel licht als inzichten, je krijgt, hoe groter je bewustzijn groeit. Daarbij zal de frequentie waarop je leeft veranderen en steeds hoger en fijner worden. Dit geeft je de mogelijkheid om meer te gaan stralen (zie ook: elementen en krachten)


Zichtbaar licht
is een heel simpel voorbeeld van licht dat je zelf kunt ervaren. Zo kan het zijn dat je ergens bent en ineens het gevoel krijgt dat er iemand naar je kijkt. Je zoekt de omgeving af en ja, daar achter je, naast je, of verderop in de menigte staat iemand die jou in de gaten houdt of naar je kijkt. Die persoon geeft op dat moment zijn aandacht aan jou en straalt via de ogen dus licht naar je toe (je staat in het licht). Dit licht is een van de makkelijkste manieren om energie te zien of te voelen.

Plaats een reactie
 
Datum:  
 
 
 

sitemap © 2005-2020 – alle rechten voorbehouden - disclaimer