Bewust worden door Inzicht
Astrologie & Tarot
bewustwording
 
home energie astrologie tarot inzicht consulten   contact  Toeval bestaat niet
Alles is één groot energieveld waarin allerlei krachten aanwezig zijn. De krachten zijn continu in beweging en allemaal verweven met elkaar. Door deze beweging ontstaan er coördinaten waarop bepaalde energieën elkaar raken en een reactie vormen. Deze reacties kunnen op allerlei manieren uitwerken. Alles in de ruimte heeft zijn eigen tijd en ritme. Men kan in principe vooruit rekenen wanneer er een snijpunt komt. Natuurlijk is dat teveel gevraagd omdat er ontelbaar veel snijpunten zijn. Het is dan ook niet zo dat er toevallig iets “voorbij komt”. Dingen gebeuren vaak wel op een moment dat men het niet verwacht waardoor het toeval lijkt.Respect
heeft te maken met het weten waar de grenzen liggen van jezelf en de ander en daar rekening mee houden. Het is de ander in zijn waarde laten zoals hij of zij is en zeker ook de ander serieus nemen. Dit alles heeft te maken met het accepteren van de ander met alle plus en minpunten. Accepteren houdt niet in dat je alles goed hoeft te vinden. Het is een wisselwerking van geven en nemen tussen beiden partijen. Hoe groot het respect voor anderen is heeft te maken met hoe groot het ego en de tolerantie is.

Je kan jezelf bijv. de volgende vragen stellen:
Is het belangrijk dat altijd alles op mijn manier moet gebeuren. Hoe serieus neem ik de ander en ben ik bereid om daar rekening mee te houden. Hoeveel ruimte wil ik de ander geven en hoeveel ruimte heb ik voor mezelf nodig. Mag de ander zijn zoals hij of zij is en kan ik daar mee omgaan.

Datgene waar je jezelf aan irriteert van de ander is dat deel van jezelf wat het zelfde is als de ander en wat in botsing komt. Of het is datgene wat je zelf niet hebt en daarom niet uit kunt staan bij de ander. Het zijn de momenten waarop je jezelf tegenkomt. Voor degenen die dit onder ogen willen en kunnen zien liggen er juist op deze minder leuke momenten mogelijkheden om aan het zelfbewustzijn te werken en te groeien.

Tijd
Alles in de kosmos heeft een eigen tijd en ritme. Er is geen mogelijkheid om deze te versnellen of af te remmen. Hoe graag we het soms ook willen, dingen komen en gaan wanneer ze voor ons bedoeld zijn.


Intuïtie, ons hart
Het hart zit in het midden tussen ons gevoel en verstand en heeft hierdoor de mogelijkheid om keuzes te maken. In het hart zit onze intuïtie. Het wordt ook wel het zesde zintuig genoemd. Als het meer naar het gevoel trekt is de intuïtie groter en leven we met ons hart meer vanuit emoties. Trekt het meer naar het verstand dan is het minder ontwikkeld en leven we met ons hart meer vanuit het denken. Een goede balans tussen denken en voelen is heel belangrijk. Ons hart is een “stem” of een kracht die laat weten wat juist is voor ons en welke weg we moeten gaan. Het hart is een toverdoos en geeft datgene aan wat bij ons eigen unieke leven hoort. Leven vanuit je hart is de beste manier. Het is het ritme van het leven en geeft de meeste vervulling.

Luisteren naar je intuïtie is niet moeilijk. Misschien vraagt het voor sommigen wat oefening, maar al snel zul je ervaren dat je het al veel eerder had moeten doen. Vertrouw je intuïtie, vertrouw op datgene wat in je hart leeft.


Boosheid
Dit heeft alles te maken met wat de ander doet of juist niet doet. Alleen is het bij boosheid niet zo dat die ander ook de veroorzaker is van de boosheid. De boosheid komt uit jezelf. Dingen gaan niet zoals je graag wil en je kan hier niet of moeilijk mee omgaan. Omdat je geen controle hebt in de situatie ben je in feite machteloos. Deze machteloosheid zorgt voor boosheid wat afgereageerd wordt op de ander of de omgeving. Men kiest er zelf voor om boos te worden of niet. Dingen gaan vaak niet zoals wij het graag willen. We zullen soms moeten samenwerken en wat geven en nemen.


 

Plaats een reactie
 
Datum:  
 
...Maar,...
Alles wat er voor staat is niet waar en datgene wat er achteraan komt geeft aan waar dat mee te maken heeft.
 
 
Like en deel mee op

 
 
See
Miracles
In
Live
Every day

 

sitemap © 2005-2020 – alle rechten voorbehouden - disclaimer