Bewust worden door Inzicht
Astrologie & Tarot
bewustwording

 
home energie astrologie tarot inzicht consulten   contactDe kracht van Liefde
als je Liefde geeft, smelt alles vanzelf

Liefde is warm en een heel mooi iets. Het geeft licht en kracht in het leven. Alles is anders gekleurd als er liefde aanwezig is. Het wordt gezien als een vrouwelijk iets. Misschien dat het daarom wordt geassocieerd met de kleur roze. Veel mannen hebben wat meer moeite met de romantiek die de liefde kan brengen en doen alsof het een beetje onzin is. Natuurlijk vinden ze het wel leuk alleen lopen ze er niet mee te koop. Echte liefde komt vanuit het hart. Het maakt sterk en kan iemand bergen doen verzetten. Liefde heeft een enorme kracht. Liefde kan helen, het neemt alle pijn weg en geeft innerlijke vrede. Het is niet te omschrijven wat liefde is. Het zit in een woord, aandacht, aanraking, een gebaar of een blik. Het is de warmte die gevoeld wordt in het hart. Het gevoel speciaal te zijn en gewaardeerd te worden. Wie met liefde kan en durft te leven zonder voorwaarden is een rijk mens.


Liefdesverdriet
De hunkering van ieder mens naar liefde is onbewust altijd aanwezig. Wanneer men het niet kent is de kennismaking met liefde iets heel bijzonders. Het geeft zoveel heerlijke warmte. Als het weer verdwijnt is het ineens koud en snijdt de pijn door het hele lijf. Het is pijn in de ziel. Alles wat verbonden is geweest wordt uit elkaar gehaald om weer alleen verder te moeten gaan in een andere richting. De pijn waarmee dit gepaard gaat is niet te beschrijven. Helaas is het niet te voorkomen want waar liefde is, is ook pijn. Deze twee zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als het niet zeer doet is er ook geen liefde aanwezig geweest. Net zo goed als dat liefde tijd nodig heeft om te groeien, heeft de pijn tijd nodig om te helen.


Angst voor liefde
Liefde kan heel eng en bedreigend zijn. Als het in de jonge jaren niet aanwezig is geweest kan het moeilijk zijn om met liefde om te gaan. Men weet niet wat het is. Liefde geven is dan iets wat vermeden wordt. Niet omdat men het niet wil maar gewoon niet kan. Situaties waarin men liefde kan ontvangen zullen ook ontweken worden. Beter geen liefde dan in een situatie zitten waar niet mee omgegaan kan worden. Vaak wordt het niet kunnen geven of ontvangen van liefde verbloemd door allerlei vluchtgedrag. Bijv. vluchten in bezig zijn, doen alsof het niet zo belangrijk is, koude en/of agressieve houding om het maar ver op afstand te houden. En zo zijn er nog veel meer mogelijkheden. De angst voor liefde kan verdwijnen als men zich er voor open durft te stellen en gaat voelen hoeveel warmte het kan geven.


Liefde is delen
Delen zorgt ervoor dat alles zich vermeerderd. Mensen die de kracht hebben om liefde te delen dragen bij aan de positieve kracht in anderen. Delen is net zo belangrijk als geven. Het verrijkt het eigen gevoel en dat van de ander. Alle liefde die gedeeld wordt, op welke manier dan ook, zal eens bij je terugkomen. Het mooie hiervan is dat door het delen ook de universele krachten positief worden gesterkt. Helaas worden soms ook de minder leuke dingen gedeeld en dus vermeerderd.

 

Liefde is (ver) geven
Liefde is geven en je hart openstellen voor iemand. Het zorgt er voor dat de ander het warme gevoel krijgt van welkom zijn, gewaardeerd en geliefd worden. Het geeft het gevoel van speciaal zijn en betekenis hebben. Geven vanuit je hart is mooi en verrijkt het gevoel van de ander en van jezelf. Liefde is durven de ander belangrijker te vinden dan jezelf.

Liefde is vergeven, als het zeer doet of als het soms wat moeilijk gaat. Het bevrijd je van frustraties, boosheid en wrok. Vergeven geeft warmte in je hart en gemoedsrust zodat je weer met een goed gevoel verder kunt.


Zoeken naar Liefde
Veel mensen hebben het idee dat de liefde aan hen voorbij gaat. Ze blijven maar zoeken naar iemand van wie ze liefde kunnen krijgen. Helaas is liefde niet iets wat een ander jou kan geven. Liefde zit in jezelf en wanneer je die liefde tot uiting brengt zal ze in je en overal om je heen vibreren. Anderen zullen deze vibratie van liefde zeker voelen. Ze voelen het in hun hart. Eigenlijk kun je anderen geen liefde geven. Je kan alleen je eigen liefde tot uiting brengen. Daarmee maak je anderen bewust van de aanwezigheid van liefde in hun eigen hart. Een liefdevol mens creëert liefde in de harten van andere mensen. Door je eigen liefde te uiten maak je de liefde in anderen wakker.

If you love a flower, don’t pick it up.
Because if you pick it up it dies
and it ceases to be what you love.

So if you love a flower, let it be.
Love is not about possession.
Love is about appreciation.

Afscheid van Liefde
Velen vragen, heb ik het niet goed gedaan? En denken dat je daarom bent weggegaan? Niets is minder waar, want jij bent altijd daar. Jij bent als een mooie vlinder, beperkingen geven alleen maar hinder. Niemand kan jou vangen, of aan je gaan hangen. Jou warmte is om te delen, en bedoeld voor zo velen. Iedereen wil van jou genieten, om je nooit meer te laten schieten. Maar nooit zul jij je binden, want jij zal steeds een ander vinden. Het mooiste is om jou even mee te maken, zodat jij mijn hart aan kan raken. Dan voel ik waarom ik van je hou, en niet meer wil leven zonder jou. Heel even bleef jij staan, om nu toch weer verder te gaan. En in dat hele kleine moment, hoop ik...dat we toch iets goed hebben gedaan.


Liefde op afroep
Liefde kan niet afgedwongen worden. Alles komt en gaat in het ritme van de kosmos. Liefde komt als de tijd er rijp voor is en men er echt voor open staat. Als het hart er niet voor openstaat kan de liefde ook niet ontvangen worden. Veel mensen hebben geen liefde in hun leven en doen er alles voor om het te vinden. Helaas met de meest teleurstellende resultaten. Soms zijn er de hoge idealen die natuurlijk nooit gehaald kunnen worden. Of ze hebben teveel voorwaarden en stellen er van alles tegenover. Liefde moet ineens mooi zijn, zich gedragen, aan een beeld voldoen of een bepaalde status hebben. Dat is geen echte liefde. Mensen wijzen liefde soms af omdat ze denken dat het niet goed is of niet mag. Liefde voelt zich niet thuis in hokjes. Het voelt zich ook niet thuis onder voorwaarden. Deze kracht is het mooist als ze vrij is en overal kan bewegen. Liefde begint bij jezelf. Men zal zich eerst werkelijk open moeten stellen, durven te geven en dan......komt de echte liefde zomaar, op een onverwacht moment bij je langs. Want, waarom zou het eerlijk zijn om liefde te ontvangen als je zelf niets te geven hebt.


Liefde is een luxe
Het is een weldoener, een zeer aangename en warme heerlijkheid. Liefde is niet iets wat als vanzelfsprekend genomen kan worden, maar een extra luxe waar je moeite voor moet doen. Soms moet er hard voor en aan gewerkt worden. En net als al het andere luxe in het leven is de Liefde niet altijd makkelijk te vinden, laat staan bereikbaar. Soms kunnen we er alleen maar van dromen.


 

 

Plaats een reactie
 
Datum:  
 
Heb lief wat de ander is, niet wat je van hem of haar zou willen maken
Wat je doet voor de Liefde
Het zijn niet de dingen die je zegt, die vertellen hoeveel je van iemand houdt. Het zijn de dingen die je doet, die laten zien hoe belangrijk iemand is.
 
Als je kunt delen,
ben je ook aan het vermenigvuldigen
 
 
 
 

 

sitemap © 2005-2020 – alle rechten voorbehouden - disclaimer