Bewust worden door Inzicht
Astrologie & Tarot
bewustwording
 
home energie astrologie tarot inzicht consulten   contactAffirmaties
zijn krachtige teksten die kunnen helpen op momenten dat men aan zichzelf twijfelt,
heel veel piekert, het gevoel heeft dat men faalt of tekortschiet. Ze laten zien waar er verkeerd gedacht wordt en hoe het anders kan. Zo kan de negatieve manier van denken veranderen in een positieve manier. Reflectie kan heel veel kracht geven. Het is goed om de tekst(en) regelmatig te lezen, te gebruiken in een meditatie of om hardop uit te spreken. Het laatste is misschien wel de meest krachtige manier voor de uitwerking er van.

Lees hier teksten die op een krachtige manier geschreven zijn en die bij herhaaldelijk lezen een positieve uitwerking krijgen. De manier van het negatieve denken verandert naar een meer positievere benadering. Zo wordt het makkelijker om jezelf en anderen te accepteren.


Kaarten
Er zijn heel veel verschillende soorten kaartspellen te krijgen die allemaal op hun eigen manier als een spiegel kunnen werken. Het kunnen kaarten zijn met een kernwoord erop of met langere tekstregels. Het gebruik is als volgt. Eerst schudt men de kaarten. Dan worden de kaarten in een halve maan uitgelegd. Men kan zich concentreren maar dit is niet altijd nodig. Het is niet erg om los of nonchalant een kaart te trekken. Uiteindelijk krijgt men toch de kaart die op dat moment belangrijk is en een aandachtspunt duidelijk naar voren wil brengen. Voor sommige mensen werkt het goed om een bepaalde tekst voor een periode bij zich te dragen zodat er iedere keer naar gekeken kan worden.


Zoeken
Is er innerlijke onrust en zorgt dat voor veel wisseling, verandering en chaotische situaties? Dan is het goed om jezelf soms even een halt toe te roepen en tot tien te tellen. Deze onrust wordt vaak veroorzaakt door onzekerheid, een slecht zelfbeeld en daardoor het zoeken naar bevestiging voor het zelf. Iedere keer opnieuw is deze bevestiging nodig om het negatieve zelfbeeld te verdringen. Zodra de bevestiging door de ander op e.o.a. manier is gegeven wordt meteen de zoektocht naar de volgende bevestiging al weer ingezet. Wat hier belangrijk is, om innerlijke rust te krijgen, is de negatieve gedachte over het zelf los te laten en om te buigen naar een meer positiever beeld. Zo ontstaat er meer zekerheid en uiteindelijk meer rust. Men hoeft niet meer van hot naar her te rennen om zichzelf te bewijzen of de bevestiging achterna te lopen.


Verwachting
(de illusie- de teleurstelling)
Wie heeft het niet meegemaakt. Je wilt iets en ziet het al helemaal voor je. Alles is geweldig. Of er komt iets op je af en je gaat het beeld hiervan zo invullen dat alles perfect is. Alles is precies zoals je het wilt, het meest fantastische waar je maar van kunt dromen. De werkelijkheid blijkt dan ineens heel anders te zijn. Het is helemaal niet perfect of fantastisch. Het resultaat valt tegen, de ander is toch niet zo geweldig als je dacht of misschien gaat dat ene toch niet zo makkelijk als het leek.

De teleurstelling kan niet uitblijven en komt hard aan. Oorzaak van deze teleurstelling is de verwachting, waarbij vaak de realiteit uit het oog wordt verloren. De euforie en het enthousiasme zorgen ervoor dat er een te mooi beeld wordt gecreëerd, het perfecte plaatje oftewel, …het ideaalbeeld. Natuurlijk kan de werkelijkheid hier niet aan voldoen want die is nooit perfect. Resultaat zal dan altijd een teleurstelling geven. Als bij de verwachting de realiteit minder of niet uit het oog wordt verloren zal de teleurstelling niet zo groot zijn of misschien wel helemaal uitblijven.

Spiegelen
Er zullen altijd anderen slimmer zijn
Een groter huis of mooiere auto hebben
Of hun kinderen doen het beter op school
Kijk daarom niet naar anderen
Maar naar je eigen geluk
De mooiste persoon van de wereld
Kan de hel in zijn hart hebben
De rijkste persoon die je kent
Is misschien vreselijk eenzaam
Hou van jezelf
Hou van alles wat je hebt
En gun iedereen zijn geluk
Voor de wereld ben je slechts één persoon
Maar voor één persoon
Ben je misschien juist de hele wereld


Ik vraag om Kracht en krijg moeilijkheden om me sterk te maken. Ik vraag om Wijsheid en krijg problemen om te leren op te lossen. Ik vraag om Voorspoed en krijg verstand en spierkracht om mee te werken. Ik vraag om Moed en krijg gevaren om te overwinnen. Ik vraag om Liefde en krijg mensen om me te helpen. Ik vraag om Gunsten en krijg kansen. Ik krijg niets van dat wat ik wil. Ik ontvang alles wat ik nodig heb.


Voor iedereen
is er datgene waar hij of zij
zo sterk naar verlangt.


Geluk
Gelukkig zijn en liefde zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De ontevredenheid van de mens zit in het idee dat geld en het vergaren van materiele zaken gelukkig maakt. Het probleem is dat we steeds meer willen. Zo blijven we denken dat er iets buiten onszelf is wat gelukkig maakt. Dit geeft steeds opnieuw een gevoel van frustratie en ontevredenheid omdat dit idee niet klopt.

We proberen eerst met materiele zaken en dan met een relatie de leegte in onze ziel te vullen. Als je denkt dat je geluk in dingen buiten jezelf kunt vinden, denk je ook dat geluk in anderen zit. Zo ontstaat de illusie dat, als we de ware maar konden vinden, we zeker een gelukkig leven zouden hebben.

Iedere keer weer zijn we ontevreden omdat geld, spullen en relaties niet gelukkig maken. De gelukkige momenten gaan snel weer voorbij. Het is het ego dat geluk buiten zichzelf blijft zoeken en waar we slachtoffer van kunnen worden. We vergeten dan dat we de keuze hebben om onze angst, wrok en (voor)oordelen los te laten.

Als we luisteren naar ons ego zien we geluk, liefde en vrede als slecht. We denken dat we moeten blijven zoeken naar geld, spullen en relaties om langer gelukkig te zijn  Als we gelukig zijn, zal het een keer verstoord worden. We geven dan iemand de schuld en denken dat wijzelf alles goed doen en de ander alles fout doet. Zo bepaalt ons ego hoe gelukkig we zijn. Een oordeel over anderen, wrok koesteren of vasthouden aan verwijten houdt ons af van liefde, vrede en geluk. De ontevredenheid hierdoor groeit en dus zoeken we weer mensen die we de schuld kunnen geven hiervan.

Door anders te gaan denken verandert alles. Geluk buiten onszelf zoeken en anderen de schuld geven van onze ontevredenheid is niet meer nodig. De leegte en ontevredenheid maken plaats voor innerlijk geluk.

Plaats een reactie
 
Datum:  
 
Als het niet past, laat het dan. Als het niet waar is, zeg het dan niet.
 
Weet, dat je bijzonder bent omdat je altijd dingen op jouw manier doet.
 
Affirmaties
Ik hou van mezelf
Ik ben wie ik ben
Ik accepteer mijzelf
Ik laat los

sitemap © 2005-2020 – alle rechten voorbehouden - disclaimer