Bewust worden door Inzicht
Astrologie & Tarot
bewustwording

 
home energie astrologie tarot inzicht consulten   contactHoud van jezelf

Wees niet boos op jezelf
Negatieve gedachten worden vaak veroorzaakt door een behoefte. Wees niet boos op jezelf omdat je slecht denkt maar probeer te achterhalen in welke behoefte niet voldaan wordt. Als je dit weet kun je gaan kijken of er een andere, meer positieve, manier is om aan deze behoefte te voldoen.

Stop met kritiek op jezelf
Met het uiten van kritiek naar jezelf toe breek je steeds een beetje van je kracht af. Het is een neerwaartse gedachte die voor negativiteit zorgt. Stop met kritiek naar jezelf toe en accepteer jezelf helemaal zoals je nu bent. Iedereen verandert. Als je steeds kritiek hebt op jezelf wordt de negativiteit gevoed en groter. Als je jezelf positief gaat zien ontwikkel je kracht en verander je in positieve richting. Zo wordt je mooier en mooier.

Praat jezelf geen angsten aan
Laat je gedachten jezelf niet langer gek maken. Het is geen pretje om zo te moeten leven. Roep je gedachten tot de orde en zorg ervoor dat ze aan dingen denken de je een goed gevoel geven. Denk bijv. aan het strand of mooie bloemen. Iedere keer als de negatieve gedachten komen kun je ze vervangen door gedachten die je een goed gevoel geven

Wees lief voor jezelf
Wees aardig tegen jezelf en wees vooral geduldig. Verwacht niet dat alles in eens goed is. Geef jezelf de tijd en ruimte om de richting in te gaan van het positief denken. Wees net zo lief en vriendelijk tegen jezelf als je dat zou zijn tegen iemand waar je veel van houdt.

Zorg goed voor je lichaam
Let goed op je eten en datgene waar je jezelf mee verzorgt. Gezonde voeding zorgt voor de juiste stoffen in je lichaam . Hierdoor worden je positieve gedachten sterker. Zo ontstaat er een eenheid van een gezonde geest met een gezond lichaam. Wees zuinig op jezelf.

Geef je gedachten de keuze
Als je jezelf niet leuk vindt zijn het eigenlijk je gedachten over jezelf die je niet leuk vindt. Denk niet alleen slecht over jezelf omdat je deze negatieve gedachten hebt maar zie dat je ze kunt veranderen in positieve gedachten kunt. Je hebt altijd een keuze om te denken over jezelf zoals jij dat zou willen.

Klop jezelf soms op de schouder
Geef jezelf zo vaak als mogelijk is een complimentje. Dit draagt bij aan je innerlijke kracht waardoor deze groter wordt. Laat steeds aan jezelf weten dat je het goed doet ongeacht of datgene wat je doet wel of niet belangrijk is. Wees daarbij ook trots op jezelf omdat je het zo goed doet.

Help jezelf
Iedereen heeft dingen die hij of zij niet (alleen) kan of dingen die even niet lukken. Laat anderen je helpen. Durf hulp te vragen. Het is geen teken van zwakte maar van kracht. Het zorgt ervoor dat je groeit in het accepteren van jezelf en je minder sterke punten.

Spiegel jezelf
Kijk regelmatig in de spiegel en durf jezelf in de ogen te kijken. Maak duidelijk dat je je best doet en dat het soms moeilijk is. Vergeef jezelf als je weer even terugvalt in een negatief beeld. Wees trots op jezelf en zie in de spiegel hoe je kracht toeneemt. Laat jezelf weten dat je iedere keer meer van jezelf gaat houden.

Begin meteen
Wacht niet met het houden van jezelf. Begin er nu meteen mee. Stel het niet uit totdat je je gestelde doel gehaald hebt. Ook nu kun en mag je van jezelf houden. Je kunt altijd van jezelf houden. Want dit is niet aan voorwaarden gebonden. Hoe eerder je er mee begint, hoe sneller je ook je gestelde doelen zult halen.

 

Plaats een reactie
 
Datum:  
 
Affirmaties
Ik hou van mezelf
Ik ben wie ik ben
Ik accepteer mijzelf
Ik laat los
 
 

 

sitemap © 2005-2020 – alle rechten voorbehouden - disclaimer