Astrologie & Tarot
bewustwording

 
home energie astrologie tarot inzicht consulten   contactIk ben zoals ik ben
Met dit lichaam en met deze op overleving gerichte geest moet ik het doen. Ergens in mijn gestel huist mijn ziel die gelukkig weet wat mijn levensopdracht is. Deze drie-eenheid is alles wat ik heb. Ik kan niet meer ruilen. Dit is precies zoals ik moet zijn, zonder mij zoals ik nu ben, is de schepping niet compleet. Ik stop met mezelf verwijten te maken voor dingen die ik nog niet kan. Ik steun niet meer op anderen, geef niemand de schuld en neem alle verantwoordelijkheid voor datgene wat zelf heb gecreëerd. Ik ga niet wachten tot mijn leven eindelijk begint.

Ik mag fouten maken
Voor de mens is perfectie een eindpunt, stilstaan en stilstand is dood. Ik leef dus ik maak fouten en mag imperfect zijn. Ik hoef niet te kunnen wat ik niet kan. Van fouten leer ik. Ik geef mezelf ook de ruimte om fouten te maken. Zo houd ik mijn persoonlijke groei en de evolutie van het geheel in gang. Ieder mens heeft schaduwkanten die moeten worden geaccepteerd om hun kwaliteit tot zijn recht te laten komen. Dan pas komt er evenwicht. Ik durf op oude beslissingen terug te komen. Ik durf ook mijn excuses aan te bieden als dat gepast is.

Wat ik krijg is alles wat ik nodig heb
Alles helpt om mijn opdracht hier te vervullen: ook de tegenslag en de ziekte, de vijanden en de ruzies en de gebroken harten. Als ik dat nu niet zie zal ik het later wel kunnen zien. Ik weet dat bij elk moeilijk moment alles altijd nog veel erger kan zijn. Ik durf te zeggen wat ik voel en hoe ik me voel. Ik deel mijn processen vol vertrouwen met hen die me na staan. Als het dan toch nog stroef blijft lopen, dan zoek ik naar andere oplossingen en nieuwe mogelijkheden. Ik houd daarbij mijn creatieve geest bij de hand: sterk visualiseren van het goede helpt altijd.

Ik ben altijd eerlijk tegen mezelf
Volledige eerlijkheid naar anderen is niet altijd liefdevol. Soms is een kleine leugen of iets verzwijgen beter dan de confronterende harde waarheid. Soms moet ik mezelf beschermen, dat kan niet anders in deze wereld. Als ik mezelf maar niet misleid. Als ik maar weet wat ik doe en waarom. Nooit liegen blijft wel de ultieme kracht van mezelf. Ik spreek altijd eerlijk met mezelf. Wees totaal oprecht en je vraag wordt een schitterend iets.

Mijn aandacht blijft hier
Mijn lichaam is hier, dus ik ben hier. Hier is de belangrijkste plek op aarde. Alleen hier kan ik zien, ruiken, horen, voelen, en proeven. Hier klopt mijn hart. Hier haal ik adem. Ik ga niet zweven en doe geen twee dingen tegelijk met mijn geest. Dan doe ik er minimaal één voor de helft. Ik ga me niet druk maken over gevoelens en gedachten van anderen over mij. Ik laat me geen spiritueel paradijs op een andere wereld aansmeren. Ook ga ik er niet voor dat het in een andere dimensie beter is. De aarde is mijn oermoeder. Bij haar hoort mijn loyaliteit en daarom houd ik van het stoffelijke, het materiële leven. Ik ben hier. Ik leef hier en wil alles uit de situaties halen die zich voordoen.

Iedereen mag mij zien zoals ze willen
Ik ben hier nodig. Anderen leren van mij en ik leer van hen. Hoe, dat weet ik niet en hoef ik niet altijd te weten. Ik hoef niet elk beeld van de ander over mij te corrigeren. Ik probeer met kritiek zo eerlijk mogelijk om te gaan. Ik geef mijn openlijke en subtiele slachtofferrollen op en neem de macht in eigen beheer. Ik probeer niet te oordelen over anderen. Ik accepteer dat er altijd iemand zal zijn die mij veroordeelt en iemand die mij bewondert. Wat de één goed vindt, vindt de ander waardeloos. Ik maak me niet druk over de mening van anderen. Ik ontspan me en doe gewoon de dingen die ik moet doen. Ik hoef en kan het niet de hele wereld naar de zin te maken.

Mijn aandacht is in het Nu
Oude koeien horen in de sloot. Alles is gebeurd omdat het moest gebeuren. Het is nutteloos om erover te piekeren. Ook vage fantasieën over de toekomst verspillen mijn energie. NU is het allerbelangrijkste. Het is het interessantste moment in mijn leven. Ik maak nuttig gebruik van mijn geheugen maar ga niet zeuren of klagen over toen en daar. Ik probeer vroegere tegenstanders te vergeven. Als er een kwetsuur uit het verleden zeer blijft doen, dan benader ik degene die hem heeft veroorzaakt en uit ik dat gevoel. Daarna..... zie ik wel weer.

Ik ben heel sterk
Vanuit mijn kracht houdt ik mijn angsten kritisch tegen het licht. Ik wacht rustig af en bereid me voor maar ga niet fantaseren over vreselijke dingen die evt. ooit zouden kunnen gebeuren. Dat vin ik zonde van de tijd. Ik zie wel. Als alles goed gaat heb ik me niet voor niks druk gemaakt. Als er toevallig wel iets naars gebeurt, heb ik niet óók vooraf al geleden. Ik mag bang zijn maar het hoeft niet. Bij groei hoort soms tijdelijk stilstand. Niet alles hoeft in één keer goed te gaan.

Alles heeft een eigen ritme
Ik kan niet sneller groeien dan mijn lichaam en geest aankunnen. Elk proces heeft zijn eigen tijd nodig. Een vlieg doet een hele cyclus in 1 dag, een kat leeft misschien 15 jaar, de mens gemiddeld 74. Of ik nu wil leren vliegen of een goed mens wil worden, het heeft allemaal geduld toewijding en oefening nodig. Het is belangrijk dat ik een doel vaststel en dat ik dat krachtig en consequent nastreef. Ik hoef daarbij mijn ontwikkeling niet te vergelijken met die van anderen. Ik hoef mezelf niet op te jagen.

Ik hou heel veel van mezelf
Daarom kan ik ook van anderen houden. Net zoals ik houd van dieren, planten, bomen en moeder aarde. En alles houdt van mij. Overal is liefde in overvloed voor iedereen die het kan zien. Alles is Liefde en ik ben er een deeltje van. Ik werk steeds aan mijn zelfvertrouwen. Ik hoef niet alles persoonlijk te nemen. Veel mensen projecteren nl. hun eigen tekortkomingen op anderen. Wat de mens ziet van de werkelijkheid is niet meer dan een subjectieve interpretatie.

 

 

 


 
 
Datum:  
 
Affirmaties
Ik hou van mezelf
Ik ben wie ik ben
Ik accepteer mijzelf
Ik laat los
 

sitemap © 2005-2020 – alle rechten voorbehouden - disclaimer