Tarot, de kaarten uitgelegd
Astrologie & Tarot
werking van krachten
 
home energie astrologie tarot inzicht consulten   contactHet kaartspel

Het spel bestaat in totaal uit 78 kaarten. Deze zijn te verdelen in de Grote Arcana (grote geheimen), bestaande uit 22 kaarten en de Kleine Arcana (kleine geheimen), bestaande uit 56 kaarten. De Grote Arcana zijn de troef- of hoofdkaarten en vormen het belangrijkste gedeelte van de Tarot.

De uitwerking van de Grote Arcana is over het algemeen ook sterker dan die van de Kleine Arcana. Ze vormen groeiprocessen op drie verschillende niveaus die ieder mens doormaakt. De Kleine Arcana werkt iets minder sterk uit en is qua opzet het meest te vergelijken met onze huidige speelkaarten. Het bestaat ook uit 4 “kleurenseries”. Ze bestaan uit symbolen die uit de middeleeuwen stammen en geven de elementen weer waar we mee te maken krijgen in het leven.

 

Kleine Arcana
De kleine arcana verteld vier afzonderlijke verhalen. Het zijn de elementen die van toepassing zijn op de mens. De series van de kleine arcana kunnen vergeleken worden met de elementen uit de astrologie: vuur - lucht - aarde - water. Elke serie bestaat uit 10 getalskaarten en 4 hofkaarten. De getalskaarten geven een groei of ontwikkeling aan. De hofkaarten staan voor kansen die geboden worden (Schildknaap), een bepaalde sfeer die van belang is (Ridder) of ze beelden personen uit (Koning en Koningin).


Grote Arcana
Dit zijn de hoofdkaarten. Deze geven als geheel de ontwikkeling weer van het leven in zijn algemeenheid. Los van elkaar laten ze situaties zien waar we mee te maken hebben in het leven. De grote arcana betreft de kaarten 0 van t/m 21. Het begint bij kaart 0, de Dwaas. Hij is het begin van de reis. De Dwaas laat zien hoe de mens blanco "op de wereld komt" en zich in zijn leven verder ontwikkelt om uiteindelijk het einddoel te bereiken, kaart 21, de Wereld.

 

 

 

 
 
Datum:  
 
Bereken hier je
eigen kaart

 

 

sitemap © 2005-2020 – alle rechten voorbehouden - disclaimer