Tarot, de kaarten uitgelegd
Astrologie & Tarot
betekenis per getal
 
home energie astrologie tarot inzicht consulten   contactSymboliek van de getallen

0
Het getal 0 is de chaos, het alles en niets, de zogenaamde leegte waar alles uit voortkomt, maar ook de volheid waar alles in aanwezig is. Alles wat benoemd kan worden is op zijn eindpunt aangekomen. Het getal 0 is het begin wat niet gedefinieerd kan worden. Het getal 0 is ook een cirkel en daarmee een symbool voor de alles omvattende totaliteit.


1
Getal 1 is het eerste getal en staat symbool voor elk nieuw begin waar alles nog puur en uniek is. Het getal 1 is het eigene, het unieke. Je kunt alleen zijn wat je bent. Het is de punt in het midden van de cirkel, waar alles omheen draait. Getal 1 is de eerste die iets nieuws begint en staat voor actie.


2
Getal 2 is de dualiteit. Waar 1 het middelpunt is, is 2 de omgeving. Het kan gezien worden als dat 1 actie is en 2 reactie. De één kan niet zonder de ander en samen vormen ze een geheel. Getal 1 is een punt. Getal 2 bestaat uit twee punten waarmee er ook een lijn ontstaat die de punten verbindt. De lijn staat voor de wisselwerking. Door de ander leer je jezelf kennen.


3
Getal 3 is de groei en vruchtbaarheid. Het staat voor het leven wat steeds nieuwe vormen laat ontstaan. Getal 3 is een getal van beweging en proces en kan onverwachts zijn. Het getal 3 gezien worden als een driehoek. De basispunten staan voor de dualiteit en de punt van de driehoek is de dynamiek en de groei.


4
Getal 4 is de stabiliteit en staat voor vaste vormen en structuur. Het getal vier schept orde. Door deze (vaste) structuur zorgt het getal 4 vaak voor verstarring. Dingen krijgen een plaats en daarmee verdwijnt de beweging en dynamiek. Het getal 4 kan gezien worden als een vierkant of rechthoek waarmee een bepaald gebied een vaste vorm krijgt.


5
Getal 5 is het zingevende dat de structuur van het getal 4 richting en betekenis geeft. Het is een symbool voor creativiteit. Getal 5 is het getal van de mens als organisator van de vormen van het leven. Getal 5 zorgt voor onrust omdat de orde van het getal 4 in beweging wordt gezet. Het getal 5 kan gezien worden als een vierkant met daarin de diagonalen. Het snijpunt staat symbool voor de verbinding en het samenkomen van de elementen van getal 4.

 

  • staven = vuur (initiatief/daadkracht)
  • zwaarden = lucht (denken/verstand)
  • pentakels = aarde (concreetheid/standvastigheid)
  • bekers = water (gevoel/emotie)

6
Getal 6 is de harmonie en evenwicht. Het gaat hierbij om de harmonie en evenwicht in jezelf maar ook in de wisselwerking met jezelf en de omgeving. Getal 6 is de harmonie tussen geest en lichaam en binnen en buiten. Getal 6 kan gezien worden als 2 driehoeken die in elkaar geschoven zijn.


7
Getal 7 is de zelfkennis en het unieke in ons. Ieder individu heeft zijn eigen “kleuren” en eigenschappen die ons uniek maken. We zijn allemaal ons eigen individu en dat is het enige wat we kunnen zijn. Ieder van ons heeft eigen kwaliteiten en tekortkomingen. Op die manier dragen we allemaal ons eigen kruis en heeft ieder zijn eigen weg. Getal 7 heeft geen vorm omdat dit voor ieder van ons uniek is.


8
Getal 8 is het inzicht in de wetmatigheden van de kosmische orde. Het is het getal van het karma, ons unieke lot. Getal 8 geeft ons inzicht in wie we zijn en wat bij ons past. Getal 8 is het getal van meesterschap. Het lemniscaat, de liggende 8, is het symbool van oneindigheid en de wisselwerking van alles. Het snijpunt hiervan is het hier en nu. Het getal 8 kan gezien worden als twee in elkaar geschoven vierkanten die in een cirkel passen en laat de wetmatige orde zien die in de cirkel (totaliteit) heerst.


9
Getal 9 is de vervulling, de verzameling en de oogst. In getal 9 komt alles samen in een totaalbeeld, Het geeft de uitkomsten en resultaten van een doorlopen proces. De resultaten die je oogst van ervaringen en beslissingen zijn zowel positief als negatief. Als je alle ervaringen hebt kunnen plaatsen is dit een getal van één en al rijkdom en vervulling.


10
Getal 10 is de overgang. De 10 bestaat uit 1+0=1 en staat dus voor zowel het einde als het nieuwe begin. Het is het einde van dat wat is en tegelijkertijd het begin van een nieuwe cyclus of fase. Het nieuwe begin is vaak in het einde al zichtbaar.

Plaats een reactie
 
Datum:  
 
Bereken hier je
eigen kaart

 

 

sitemap © 2005-2020 – alle rechten voorbehouden - disclaimer