Tarot, de kaarten uitgelegd
Astrologie & Tarot
betekenis per kleur
 
home energie astrologie tarot inzicht consulten   contactKleuren in het spel

Wit is de kleur voor zuiverheid en licht. Het draagt alle kleuren in zich. Wanneer wit licht wordt gebroken zien we alle kleuren van het spectrum. Wit is de kleur van puurheid, vrijheid en wijsheid. Wit laat de geestelijke en spirituele vermogens zien en het abstract denken.


Geel is de kleur van licht, de geest en het verstand. Maar ook de kleur van stralende energie en vrolijkheid. Geel staat voor enthousiasme, verbeeldingskracht, scheppend vermogen en creativiteit. Geel geeft kracht en zin in avontuur. Het laat de toekomst zien als zijnde het begin van een nieuwe ontwikkeling.


Rood is de kleur van hartstocht en levensenergie. Het is de kleur van actie, kracht, begeerte, passie en lust. Rood geeft een sterke dadendrang en behoefte om te winnen of succes te hebben. Rood staat voor zelfbewustheid. Rood is een mannelijke kracht die gericht is op ambitie en macht over de materiële wereld.

 

  • staven = vuur (initiatief/daadkracht)
  • zwaarden = lucht (denken/verstand)
  • pentakels = aarde (concreetheid/standvastigheid)
  • bekers = water (gevoel/emotie)

Blauw is de kleur van koelheid, ruimte, de ziel en religie. Het is een kleur van rust, gevoelens, empathie en zelfonderzoek. Deze kleur vraagt om tot rust te komen, in zichzelf te keren en harmonie te zoeken met zichzelf en de omgeving. Blauw laat een vrouwelijke kracht zien en staat voor spiritualiteit. Blauw staat voor waarheid en vertrouwen.


Zwart is de kleur van duisternis, onbewustheid, negativiteit en mysterie. Het staat voor ontkenning, afstand nemen en houden. Zwart is onwetendheid, duisternis en voor al het verborgene. Deze kleur laat angsten en onzekerheden zien.


Grijs is de kleur voor neutraliteit en wijsheid. Het is de kleur van evenwicht, harmonie en wijsheid. Deze wijsheid ontstaat niet door plotselinge ingevingen maar door in de tijd opgedane levenservaring. Grijs staat voor niet betrokken zijn en het terugtrekken uit de (buiten)wereld. Zo komt men in harmonie met zichzelf en de omgeving en komt de innerlijke wijsheid.

 

 

 

 
 
Datum:  
 

Bereken hier je
eigen kaart

Uit welke boom ben jij gevallen?

Hou van jezelf
Gezondheid
Karma

 

 

sitemap © 2005-2020 – alle rechten voorbehouden - disclaimer